Prejsť na obsah

Centrum športovej medicíny Michalovce pomáha profesionálnym hráčom k plným výkonom

Milan Pišoja je 19-ročnný obranca prvoligového klubu HK Dukla Michalovce a reprezentant Slovenskej republiky na majstrovstvách sveta U18 a U20.

24.01.2024

Ako vzniklo Vaše zranenie?

Zo začiatku to bol pre mňa veľký šok, mal som nešťastne vytočenú ruku, zavadzala mi tam aj hokejka a zaseklo sa mi to o mantinel. Celé mi to ubehlo strašne pomaly. Ako som padal, tak sa smejem na tom doteraz, že ako keby sa mi spomalil čas a už som len videl ruku, že sa mi hýbe a je celá krivá. Bol to samozrejme šok, ale ďakujem pánovi fyzioterapeutovi a doktorovi Eľkovi, že ma dali dokopy.  

Aké ste mali prvé dojmy po operácií.

Prvá operácia bola ťažká a celé to zbehlo rýchlo. Náročné bolo hlavne to čakanie. Táto druhá operácia už prebehla bez väčších komplikácií. Chcel by som sa čo najskôr vrátiť do hry, no som pozitívne naladený, keďže na začiatku to bolo ťažké. Veľmi mi pomáhajú spoluhráči a chcel by som sa týmto aj poďakovať všetkým, ktorí za mnou prišli a podporili ma. Veľmi mi to pomohlo, nakoplo a motivovalo aby som stihol ešte PLAY-OFF.

Nedávno ste hrali na MS juniorov vo Švédsku. Aké najsilnejšie momenty Vám ostali v pamäti?

Najsilnejší moment bol asi hneď po našom príchode, keď sa to už všetko odohrávalo. Dlho sa o tom len rozprávalo. Povedali sme si, že chceme urobiť nejaký ten úspech, no stáli sme nohami na zemi. Dali sme do toho maximum, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Ako nešťastný vnímam hlavne zápas s Fínskom.

Aké sú Vaše ciele na najbližšie obdobie?

Určite sa dostať na majstrovstvá aj budúci rok a už brať tie majstrovstvá z trocha iného hľadiska a vydať zo seba čo najviac. Myslím, že ročník 25-ky a plus nejaké tie 26-ky sme tiež veľmi silný a ukázali sme to aj na majstrovstvách sveta do osemnásť rokov.  Budúci rok budeme chcieť určite ten výsledok zlepšiť.  

„Pacient Marek Pišoja utrpel zlomeninu oboch kostí predlaktia s posunom. Primárne naloženie len VF (vonkajšieho fixátora)  do ústupu  opuchu, nakoľko časový odstup a opuch nám neumožňoval plánovaný výkon, keďže prednostne bola riešená iná, život zachraňujúca operácia akútneho pacienta. Definitívny výkon prebehol bez komplikácii s dostatočným  časovým odstupom. Pacient bol prepustený v stabilizovanom stave do ambulantnej starostlivosti. “ doplnil primár oddelenia úrazovej chirurgie MUDr. Maroš Eľko.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 21.11.2018 | Aktuality

    Taktické cvičenie zvládnutia dopravnej nehody

    V uplynulom týždni vykonal Hasičský a záchranný zbor v Galante taktické cvičenie simulovanej dopravnej nehody, pri ktorej došlo k zraneniu osôb a škodám na majetku. Taktické cvičenie bolo zamerané na vyslobodzovanie a záchranu postihnutých osôb z cestných vozidiel hromadnej dopravy, triedenie ranených a na zabránenie vzniku možných ekologických havárií.   Simulovaná udalosť sa odohrala v neďalekom…
  • 22.06.2016 | Aktuality

    Medzinárodný deň ošetrovateľstva v Dunajskej Strede

    Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek so sídlom v Dunajskej Strede organizovala 26.mája 2016 Celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou: Dunajskostredský deň ošetrovateľstva I.ročník, Ústredné témy konferencie boli Inovácie v ošetrovateľstve, Nové trendy v ošetrovateľstve, Nemocničná hygiena a diagnostické metódy v ošetrovateľstve. Na základe diskusií zo strany účastníkov konferencie môžeme konštatovať, že organizačné zabezpečenie, príprava, odborná…
  • 05.05.2020 | Aktuality

    Poďakovanie nemocnice Trebišov

    Vedenie nemocnice Svet zdravia Trebišov týmto chce vyjadriť úprimné poďakovanie všetkým Vám, ktorí ste nám doposiaľ vyjadrili svoju solidaritu, nezištnú pomoc a podporu.   Všetkým Vám úprimne ďakujeme, že v tejto neľahkej situácii stojíte pri nás. Veríme, že s aj s Vašou pomocou sa nám podarí túto náročnú situáciu zvládnuť. Ďakujeme. MUDr. Juraj Bazár riaditeľ

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)