Prejsť na obsah

V Nemocnici Medissimo sme prijali hokejistu Martina Pospíšila

Slovenský hokejový reprezentant Martin Pospíšil, ktorý si na MS v zápase so Švédskom zranil rameno, sa zveril do rúk špičkových odborníkov v Nemocnici Medissimo.

24.05.2024

Operácia nebude potrebná

Od lídra pre úrazovú chirurgiu, športovú traumatológiu a artroskopiu MUDr. Jána Grauzela si po vyšetreniach ramena vypočul dobré správy. „Nevedel som, že čo mám presne očakávať. Mal som už informácie z Ostravy, že by to nemalo byť extra vážne. Chcel som ísť ešte sa doktorom Grauzelom si to overiť a nechať vysvetliť, potešil ma, že operácia nebude potrebná a rehabilitácia nepotrvá dlho,“ povedal 24-ročný reprezentant.

Ján Grauzel zvolil konzervatívnu liečbu. „Má silné pomliaždenie tkanív so zakrvácaním, ale bez poškodenia šliach. Dohodli sme sa na liečbe a rehabilitácii. Predpokladám, že liečba potrvá mesiac,“ spresnil skúsený športový traumatológ. Rozsah zranenia podľa neho neovplyvní Pospíšilovu prípravu na nasledujúcu sezónu.

Od diagnostiky až po rehabilitáciu

Martin Pospíšil si nevybral Nemocnicu Medissimo náhodou. Zariadenie sa zameriava na športové úrazy a je partnerom viacerých športových klubov. „Určite je to pre nás pocta,“ reagoval na vzácnu návštevu riaditeľ nemocnice MUDr. Miroslav Bdžoch, PhD., MPH.Pre vrcholových športovcov je kľúčové, že im vieme pomôcť rýchlo a kvalitne. Máme špičkových odborníkov špecializujúcich sa na športové zranenia a pod jednou strechou im vieme poskytnúť všetko od diagnostiky až po rehabilitáciu. Samozrejme, takéto komplexné zázemie, kvalita a príjemné prostredie sú výhodou aj pre neprofesionálnych športovcov a aktívnych ľudí rôzneho veku,“ doplnil riaditeľ.

Nemocnica Medissimo za zameriava na ortopédiu, športovú traumatológiu a rehabilitáciu od začiatku roka 2024. Nadviazala na dlhoročnú tradíciu renomovanej kliniky Sportclinic, ktorá sa stala jej súčasťou. Okrem artroskopií sa venuje aj endoprotetike, teda výmene kĺbov kolenných a bedrových.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 26.09.2018 | Aktuality

    Stretnutie stomikov v trebišovskej nemocnici

    V trebišovskej nemocnici sa na psychiatrickom a onkologickom oddelení otvorili nové komunitné miestnosti, ktoré majú k dispozícii najmä hospitalizovaní pacienti na spomínaných oddeleniach,   Komunitnú miestnosť na onkologickom oddelení využívajú aj stomici, ktorí sa tu budú stretávať v pravidelných intervaloch. Keďže dôležitou súčasťou vývoja starostlivosti o stómiu  sú kvalitné a detailné informácie poskytované pacientovi a vedenie pacientov k samostatnosti, aktívnemu…
  • 02.11.2017 | Rady lekárov

    Príčin genetických porúch plodu je viac

    Prenatálna diagnostika dokáže ešte pred narodením dieťaťa odhaliť prípadné genetické poškodenia plodu. Aké sú ale príčiny týchto porúch?   Jedným z najčastejších rizikových faktorov je vek tehotnej ženy, s ktorým súvisí pravdepodobnosť nesprávneho dozretia vajíčka. Čím je vajíčko staršie, tým väčšie je aj riziko, že nesprávne dozreje. Aj genetické faktory, ktoré sa u partnerov navonok neprejavujú, môžu v kombinácii…
  • 15.07.2020 | Blog

    Starajú sa o Vaše zdravie – MUDr. Maroš Eľko

    MUDr. Maroš Eľko primár oddelenia úrazovej chirurgie hlavný lekár Centra športovej medicíny zástupca hlavného lekára pre traumatológiu nemocníc Svet zdravia V Nemocnici Svet zdravia Michalovce pôsobíte ako primár oddelenia úrazovej chirurgie a ste hlavným lekárom Centra športovej medicíny. Ako sa začala vaša profesionálna dráha? Som odchovanec košickej traumatológie a od začiatku som pôsobil pod vedením nestora Dr. Mruga,…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.