Prejsť na obsah

Svetový deň darcov krvi na humenskej transfúzke

Každoročne si 14. júna pripomíname Svetový deň darcov krvi, ktorí darovaním tej najvzácnejšej tekutiny na svete zachraňujú ľudské životy. Aj napriek neustálemu pokroku v medicíne je krv stále nenahraditeľnou a jej jediným zdrojom je teda človek. Sviatok všetkých darcov krvi je zároveň príležitosťou vyjadriť vďaku všetkým, ktorí na transfúzkach zanechávajú kúsok seba a nezištne svojou krvou pomáhajú tým, ktorí to najviac potrebujú.

17.06.2024

Vo sviatočnom duchu sa niesol aj piatkový odber v Humennom, v rámci ktorého sme si pre všetkých darcov pripravili pohostenie v priateľskej atmosfére a nechýbali ani tematické darčeky. Na transfúzske sme v piatkové dopoludnie privítali 55 darcov krvi.

101. darovanie krvi

Ocenili sme tiež ďalšieho významného darcu, ktorý tento rok vstúpil do našej elity darcov. Pánovi Myšľanovi blahoželáme k 101 odberom a ďakujeme za pomoc chorým pacientom a ich záchranu života.

Zároveň zo srdca ďakujeme všetkým darcom – našim hrdinom za každú kvapku krvi, ktorú na humenskej transfúzke zanechali. Významným spôsobom pomáhate našej nemocnici a predovšetkým pacientom odkázaným na krv od Vás – darcov.

ĎAKUJEME

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 23.04.2018 | Aktuality

    Poliklinika ProCare Trnavské mýto prebrala zastupovanie za ambulanciu v Medilabe

    Z dôvodu na ukončenia pracovnej činnosti Dr. Bochnickovej a ukončenie činnosti všeobecnej ambulancie v Medilab s.r.o., Novapharm NsP Trnavské mýto prebrala zastupovanie za ambulanciu Dr. Bochnickovej. V poliklinike ProCare Trnavské mýto ošetrujeme všetkých pacientov z Medilabu. Pokiaľ máte záujem o kapitáciu odporúčame vám MUDr. Gregorovú, alebo podľa dohody s iným všeobecným lekárom. V prípade, že sa chce pacient kapitovať v ProCare…
  • 24.01.2022 | Aktuality

    Láskavosť cez sladkosť potešila zdravotníkov v humenskej nemocnici

    Žiaci zo ZŠ Pugačevova sa spolu s učiteľkami zapojili do sladkej výzvy a v školskej kuchynke napiekli zákusky pre zdravotníkov nemocnice A. Leňa v Humennom.   Okrem sladkostí si pripravili aj maľované pozdravy s vlastným odkazom. Sladké dobroty a pozdravy putovali na oddelenie COVID, oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny a pracovníkom mobilného odberového miesta (MOM). Ďakujeme <3.
  • 13.04.2021 | Aktuality

    Michalovská a spišskonovoveská nemocnica začína výjazdovo očkovať

    V našej sieti nemocníc Svet zdravia začínajú fungovať v rámci spišskonovoveskej a michalovskej nemocnice výjazdové očkovacie služby (VOS). Očkovať budú klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb.   Nemocnica v Spišskej Novej Vsi štartuje s prvým výjazdom 13. apríla a už má pripravený harmonogram prakticky na celý mesiac. Nemocnica začína na úvod s dvoma tímami (dvaja lekári, dve sestry). Michalovská nemocnica…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.