Prejsť na obsah

Ema či Jakub: To boli najčastejšie mená novorodencov v humenskej nemocnici

V Nemocnici Svet zdravia Humenné sa minulý rok narodilo 570 detí. V pôrodnici vlani prišlo na svet 276 chlapcov a 294 dievčat. Osem mamičiek sa tešilo z dvojičiek. Najčastejšími menami, ktoré rodičia vybrali pre svoje novonarodené dievčatká, boli Ema, Hana a Sofia. U chlapcov dominovali mená Jakub, Samuel a Lukáš. Prvé dieťatko, ktoré prišlo v humenskej nemocnici…

17.01.2023

V Nemocnici Svet zdravia Humenné sa minulý rok narodilo 570 detí. V pôrodnici vlani prišlo na svet 276 chlapcov a 294 dievčat. Osem mamičiek sa tešilo z dvojičiek.

Najčastejšími menami, ktoré rodičia vybrali pre svoje novonarodené dievčatká, boli Ema, Hana a Sofia. U chlapcov dominovali mená Jakub, Samuel a Lukáš.

Prvé dieťatko, ktoré prišlo v humenskej nemocnici na svet tento rok, je chlapček Dominik. Narodil sa 1. januára o 11.45 hod. Po narodení malý Dominik vážil 2750 gramov a meral 46 centimetrov. Jeho mamička Anna má 29 rokov a pochádza z obce Košarovce.

Nemocnica Svet zdravia Humenné poskytuje mamičkám aj možnosť absolvovať predpôrodnú prípravu, ktorú vlani využilo 32 mamičiek.

Humenská nemocnica ako prvá v sieti Svet zdravia v roku 2015 predstavila nový projekt pôrodnice novej generácie. Základom sú moderné pôrodné izby, ktoré nahrádzajú tradičné pôrodné sály. Mamičkám poskytujú väčšie súkromie pri pôrode i komfortné prostredie. V pôrodnej izbe strávia mamičky celý pôrod – od prvej pôrodnej fázy až po záverečnú popôrodnú fázu.

Minulý rok na oddelení šestonedelia zrekonštruovali dve nadštandardné izby. Ambíciou zdravotníckeho personálu je neustále prispievať ku komfortu rodičiek a zlepšovať pobyt pacientiek počas hospitalizácie. Naďalej preto chcú v nemocnici v rekonštrukciách pokračovať.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 30.11.2018 | Aktuality

    Galantská nemocnica dostala pre novorodencov monitory dychu

    Novorodenecké oddelenie Nemocnice Svet zdravia Galanta dnes dostalo od Nadácie Križovatka desať monitorov dychu. Tie kontrolujú dýchanie dieťaťa a varujú v prípade jeho ohrozenia. Nadácia chce takto pomôcť predchádzať Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS). Monitory si môžu mamičky z nemocnice aj požičať domov.   „Monitory dychu nám pomáhajú v skoršom čase odhaliť u novorodenca problém…
  • 01.08.2018 | Aktuality

    Rimavskosobotskú pôrodnicu mamičky ohodnotili ako jednotku v kraji

    Pôrodnica v Nemocnici Svet zdravia Rimavská Sobota sa stala podľa mamičiek jednotkou v Banskobystrickom kraji. V prieskume, ktorý pripravil Health Policy Institute (HPI) v spolupráci s portálom www.rodinka.sk, ju mamičky zaradili na prvé miesto.   Na portáli www.sprievodca-porodnicami.sk hodnotilo slovenské pôrodnice od vlaňajšieho augusta do konca mája tohto roku takmer 3000 mamičiek, ktoré odpovedali na…
  • 31.03.2020 | Blog

    Ako ochrániť deti pred prenosom COVID-19?

    Aby ste deti uchránili pred prenosom ochorenia COVID-19, mali by ste ich častejšie upozorňovať na preventívne odporúčania, až sa z nich stanú postupne správne návyky.   Prvým dôležitým krokom, ako ochrániť svoje dieťa pred nákazou, je naučiť ho dodržiavať  správnu techniku hygieny rúk. Dieťa by si malo umývať rúk 20 až 30 sekúnd s mydlom…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)