Prejsť na obsah

Ako by malo vyzerať vyšetrenie u stomatológa?

Vyšetrenie u stomatológa by malo obsahovať nielen vyšetrenie zubov, ale aj žuvacieho aparátu. Prečo je dôležité komplexné vyšetrenie u stomatológa si môžete prečítať v rade lekára – stomatológa Dr. Zeitlera z ProCare Central.   Detailné vyšetrenie žuvacieho aparátu či čeľustného kĺbu by mal mať každý pacient, aj keď nemá problémy. Vyšetrenie postavenia zubov je nevyhnutné…

21.02.2018

Vyšetrenie u stomatológa by malo obsahovať nielen vyšetrenie zubov, ale aj žuvacieho aparátu. Prečo je dôležité komplexné vyšetrenie u stomatológa si môžete prečítať v rade lekára – stomatológa Dr. Zeitlera z ProCare Central.

 

Detailné vyšetrenie žuvacieho aparátu či čeľustného kĺbu by mal mať každý pacient, aj keď nemá problémy. Vyšetrenie postavenia zubov je nevyhnutné pred každou veľkou protetickou prácou ako napr. pred aplikovaním implatátov alebo mostíkov.

Vyšetrenie by malo mapovať okrem zubných problémov pacienta, ale aj problémy s chrbticou, tlakom v ušiach alebo závraťami. Podľa Dr. Zeitler by zubár mal spolupracovať aj s inými lekármi, napríklad s ortopédom, ORL lekárom alebo neurológom v rámci komplexného pohľadu na riešenie zdravotného problému pacienta. Práve takýto prístup je cieľom celostnej medicíne.

Pozrite si viac o postupe pri komplexnom vyšetrení u stomatológa v nasledovnom videu.

 

Páčila sa vám táto rada od Dr. Zeitlera ProCare CentralViac rád od našich lekárov si môžete prečítať v blogu O zdraví.

Máte otázky ohľadom vášho zdravotného stavu? Vyskúšajte našu službu ProCare Lekár 24. Náš odborník na telefóne je tu pre vás 24 hodín/7 dní v týždni.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 26.04.2021 | Aktuality

    Legenda medicíny MUDr. Eugen Gressner

    Chceli by sme Vám predstaviť legendu medicíny z topoľčianskej nemocnice – primára MUDr. Eugena Gressnera (* 17. november 1907, Nové Zámky, † 30. marec 1998, Bratislava), spoluzakladateľa odborov geriatrie a gerontológie, ktoré uviedol aj na medzinárodnú scénu. Ako líder týchto medicínskych odborov kládol dôraz na prevenciu a predvídal význam chronických a civilizačných ochorení. V druhej…
  • 05.02.2021 | Aktuality

    Darček, ktorý „dáva krídla“

    V nemocnici v Dunajskej Strede sme dostali dar od Red Bullu v podobe doplnku, ktorý nás „nakopne“ v týchto náročných chvíľach.   Touto cestou sa chceme poďakovať a nápoje odovzdáme tým najviac vyťaženým zamestnancom, aby sme im dodali energiu.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)