Prejsť na obsah

Centrum športovej medicíny Michalovce pomáha profesionálnym hráčom k plným výkonom

Milan Pišoja je 19-ročnný obranca prvoligového klubu HK Dukla Michalovce a reprezentant Slovenskej republiky na majstrovstvách sveta U18 a U20.

24.01.2024

Ako vzniklo Vaše zranenie?

Zo začiatku to bol pre mňa veľký šok, mal som nešťastne vytočenú ruku, zavadzala mi tam aj hokejka a zaseklo sa mi to o mantinel. Celé mi to ubehlo strašne pomaly. Ako som padal, tak sa smejem na tom doteraz, že ako keby sa mi spomalil čas a už som len videl ruku, že sa mi hýbe a je celá krivá. Bol to samozrejme šok, ale ďakujem pánovi fyzioterapeutovi a doktorovi Eľkovi, že ma dali dokopy.  

Aké ste mali prvé dojmy po operácií.

Prvá operácia bola ťažká a celé to zbehlo rýchlo. Náročné bolo hlavne to čakanie. Táto druhá operácia už prebehla bez väčších komplikácií. Chcel by som sa čo najskôr vrátiť do hry, no som pozitívne naladený, keďže na začiatku to bolo ťažké. Veľmi mi pomáhajú spoluhráči a chcel by som sa týmto aj poďakovať všetkým, ktorí za mnou prišli a podporili ma. Veľmi mi to pomohlo, nakoplo a motivovalo aby som stihol ešte PLAY-OFF.

Nedávno ste hrali na MS juniorov vo Švédsku. Aké najsilnejšie momenty Vám ostali v pamäti?

Najsilnejší moment bol asi hneď po našom príchode, keď sa to už všetko odohrávalo. Dlho sa o tom len rozprávalo. Povedali sme si, že chceme urobiť nejaký ten úspech, no stáli sme nohami na zemi. Dali sme do toho maximum, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Ako nešťastný vnímam hlavne zápas s Fínskom.

Aké sú Vaše ciele na najbližšie obdobie?

Určite sa dostať na majstrovstvá aj budúci rok a už brať tie majstrovstvá z trocha iného hľadiska a vydať zo seba čo najviac. Myslím, že ročník 25-ky a plus nejaké tie 26-ky sme tiež veľmi silný a ukázali sme to aj na majstrovstvách sveta do osemnásť rokov.  Budúci rok budeme chcieť určite ten výsledok zlepšiť.  

„Pacient Marek Pišoja utrpel zlomeninu oboch kostí predlaktia s posunom. Primárne naloženie len VF (vonkajšieho fixátora)  do ústupu  opuchu, nakoľko časový odstup a opuch nám neumožňoval plánovaný výkon, keďže prednostne bola riešená iná, život zachraňujúca operácia akútneho pacienta. Definitívny výkon prebehol bez komplikácii s dostatočným  časovým odstupom. Pacient bol prepustený v stabilizovanom stave do ambulantnej starostlivosti. “ doplnil primár oddelenia úrazovej chirurgie MUDr. Maroš Eľko.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 01.05.2017 | Aktuality

    Veľká noc 2017 v DOS a ODCH v nemocnici Banská Štiavnica

    Sviatky jari so sebou prinesú slnečné lúče, farebné stužky, zlatý dážď, kupačov s korbáčom. Dobrovoľníctvo funguje tak ako má. Svedčí o tom stretnutie dobrovoľníčok, pacientov z DOS a ODCH pred Veľkou nocou.   Chceli sme si všetci pripomenúť blížiace sa sviatky jari a urobiť výzdobu oddelení. Niektorí sa len zúčastnili a nasávali atmosféru, iní asistovali…
  • 25.09.2017 | Krása, šport a relax

    Tabletka chrbtici pohyb nenahradí

    Na jednorázové násilie je platnička odolná. Ale opakovaným neprimeraným zaťažovaním dochádza k pretrhaniu jej tuhého väzivového obalu a následného vysúvania mäkkého rôsolovitého jadra a v konečnom dôsledku k stlačeniu nervu.   Pri opakovane poškodzovanej platničke potom aj jeden relatívne bežný pohyb môže viesť až k operácii. Ťažkosti s chrbticou sa nedajú vyliečiť, dajú sa dostať…
  • 13.06.2013 | Aktuality

    Rady odborníkov siete nemocníc Svet zdravia rozšíri MUDr. Peter Moščovič

    Interné oddelenie v Nemocnici s poliklinikou Trebišov, a.s., má nové vedenie. Novým primárom je MUDr. Peter Moščovič, CSc.. Ak máte dlhodobé problémy s činnosťou srdca či vnútorných orgánov, vyhľadajte v trebišovskej nemocnici internistov. Týchto špecialistov povedie odborník s bohatými praktickými skúsenosťami. „Trebišovské interné oddelenie je na vysokej úrovni v poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Verím, že spoločne…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)