Prejsť na obsah

Ema či Jakub: To boli najčastejšie mená novorodencov v humenskej nemocnici

V Nemocnici Svet zdravia Humenné sa minulý rok narodilo 570 detí. V pôrodnici vlani prišlo na svet 276 chlapcov a 294 dievčat. Osem mamičiek sa tešilo z dvojičiek. Najčastejšími menami, ktoré rodičia vybrali pre svoje novonarodené dievčatká, boli Ema, Hana a Sofia. U chlapcov dominovali mená Jakub, Samuel a Lukáš. Prvé dieťatko, ktoré prišlo v humenskej nemocnici…

17.01.2023

V Nemocnici Svet zdravia Humenné sa minulý rok narodilo 570 detí. V pôrodnici vlani prišlo na svet 276 chlapcov a 294 dievčat. Osem mamičiek sa tešilo z dvojičiek.

Najčastejšími menami, ktoré rodičia vybrali pre svoje novonarodené dievčatká, boli Ema, Hana a Sofia. U chlapcov dominovali mená Jakub, Samuel a Lukáš.

Prvé dieťatko, ktoré prišlo v humenskej nemocnici na svet tento rok, je chlapček Dominik. Narodil sa 1. januára o 11.45 hod. Po narodení malý Dominik vážil 2750 gramov a meral 46 centimetrov. Jeho mamička Anna má 29 rokov a pochádza z obce Košarovce.

Nemocnica Svet zdravia Humenné poskytuje mamičkám aj možnosť absolvovať predpôrodnú prípravu, ktorú vlani využilo 32 mamičiek.

Humenská nemocnica ako prvá v sieti Svet zdravia v roku 2015 predstavila nový projekt pôrodnice novej generácie. Základom sú moderné pôrodné izby, ktoré nahrádzajú tradičné pôrodné sály. Mamičkám poskytujú väčšie súkromie pri pôrode i komfortné prostredie. V pôrodnej izbe strávia mamičky celý pôrod – od prvej pôrodnej fázy až po záverečnú popôrodnú fázu.

Minulý rok na oddelení šestonedelia zrekonštruovali dve nadštandardné izby. Ambíciou zdravotníckeho personálu je neustále prispievať ku komfortu rodičiek a zlepšovať pobyt pacientiek počas hospitalizácie. Naďalej preto chcú v nemocnici v rekonštrukciách pokračovať.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 18.09.2017 | Aktuality

    Nemocničná olympiáda 2017

    Aj tento rok sa konala rozlúčka s letom v trebišovskej nemocnici v športovom duchu. Toto športové podujatie pod názvom „Nemocničná olympiáda 2017″ bola organizovaná pre zamestnancov nemocnice, ktorí radi športujú i súťažia. V rámci nej sa uskutočnila súťaž vo volejbale, vo futbale a v netradičných disciplínach v piatlone. Atmosféru na ihrisku sprevádzalo úprimné povzbudzovanie jednotlivých…
  • 01.07.2022 | Nezaradené

    Prekvapenie pre našich malých detských pacientov

    Aj pri príležitosti Medzinárodného dňa detí si naše dobrovoľníčky z Denného centra 1 Katka, Boženka a Helenka pripravili pre našich malých detských pacientov hospitalizovaných na pediatrii prekvapenie: darovali im farbičky a omaľovánky, nachystali si pre ne pohostenie vo forme gumených medvedíkov a marshmallow a strávili s nimi milé a zábavné popoludnie. Za všetky deti hospitalizované…
  • 30.09.2016 | Aktuality

    Novým riaditeľom nemocníc v Žiari nad Hronom a v Banskej Štiavnici je Branislav Jaďuď

    Od prvého októbra tohto roku nastáva zmena na poste riaditeľa Nemocníc Svet zdravia Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica. Evu Páleníkovú v tejto funkcii vystrieda Branislav Jaďuď, ktorý prichádza s bohatými skúsenosťami zo zdravotníckeho sektora.   „Rád by som poďakoval Eve Páleníkovej za jej prácu vykonanú počas uplynulých takmer dvoch rokov v obidvoch nemocniciach. Musela…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)