Prejsť na obsah

Fyziatricko-rehabilitačné pracovisko v Nemocnici Svidník oslávilo 40. výročie otvorenia

Prvý rehabilitačný pracovník nastúpil do svidníckej nemocnice už v roku 1961 na vtedajšie chirurgické oddelenie. V priebehu rokov sa potreba fyzioterapie mnohonásobne zvýšila. Aktuálne patrí fyziatricko-rehabilitačné pracovisko v nemocnici Svidník medzi najväčšie a najkomplexnejšie rehabilitačné pracoviská v širšom regióne so širokým spektrom liečebných možností. O dôležitosti tohto pracoviska svedčia aj investície do materiálno-technického vybavenia, ktoré za posledných pár rokov tvorili 41 000 eur.

28.03.2024

„Som veľmi rád, že naše fyziatricko-rehabilitačné pracovisko postupne napreduje a rozvíja sa. Aktuálne má 18 zamestnancov, z toho sú dvaja lekári a osem fyzioterapeutov. Vzhľadom na profesionalitu, odbornosť a prístup každého jedného zamestnanca fyziatricko-rehabilitačného pracoviska vo svidníckej nemocnici dokáže poskytnúť svoje služby až 3 900 pacientom ročne. Prajem tomuto pracovisku veľa ďalších spokojných pacientov a zamestnancov, ako sme mali doteraz, pretože bez nich by sme tu dnes neoslavovali 40. výročie tohto pracoviska,“ uviedol Marek Pytliak, riaditeľ Nemocnice Penta Hospitals Svidník.

V sieti Penta Hospitals Slovensko, predtým ProCare a Svet zdravia, našla Nemocnica Svidník už od jej zaradenia, pred 20 rokmi, podporu z pohľadu medicínskych, personálnych a prevádzkových procesov.

„Fyzioterapii patrí významné miesto v liečbe a následnej starostlivosti. Od zaradenia do siete prebehla rekonštrukcia, obstaralo sa nové prístrojové vybavenie a postupne sa tým zvyšovala aj ponuka výkonov pre pacientov. Odborná starostlivosť nie je iba o prístrojovom vybavení, ale predovšetkým o profesionalite a individuálnom prístupe,“ povedala Anna Mihalkaninová, primárka fyziatricko-rehabilitačného oddelenia Nemocnice Penta Hospitals Svidník.

Základné informácie o fyziatricko-rehabilitačnom pracovisku

Od nástupu prvého kvalifikovaného rehabilitačného pracovníka, ktorý poskytoval liečbu v jednej miestnosti, zriadenie fyziatricko-rehabilitačného oddelenia v roku 1963 a otvorenia fyziatricko-rehabilitačného pracoviska v roku 1984 sa problémy pacientov postupne menili. Behom rokov narástol počet pacientov po ortopedických operáciách, taktiež sa posunula nižšie veková hranica u pacientov s bolesťami chrbtice či s neurologickými problémami.

Včasná a správna rehabilitácia dokáže výrazne zvýšiť úspešnosť liečby. Patria tam napríklad pooperačné a poúrazové stavy, ochorenia pohybového aparátu či neurologické ťažkosti. Pomáha nám minimalizovať prípadne následky, s cieľom maximálnej možnej obnovy zachovania funkcie tela. 

Pacienti  majú k dispozícii na fyziatricko-rehabilitačnom pracovisku vo svidníckej nemocnici rôzne možnosti liečby, ako je individuálny liečebný telocvik, termoterapia, fototerapia (laser, polarizované svetlo), magnetoterapia, elektroliečba, vodoliečebné procedúry, liečebné masáže, manuálnu a prístrojovú lymfodrenáž, plynové injekcie, bankovanie a kineziotaping.

Odborný seminár

Pri príležitosti 40. výročia otvorenia fyziatricko-rehabilitačného pracoviska sa vedenie Nemocnice Penta Hospitals Svidník spolu so zamestnancami rozhodlo usporiadať odborný seminár, ktorý sa uskutočnil priamo na výročie otvorenia tohto pracoviska, 19. marca. Odborný seminár bol spojený aj s ocenením bývalých a súčasných zamestnancov za obetavú prácu, osobný prínos k úspešnému rozvoju a naplneniu poslania v oblasti fyzioterapie.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 07.06.2022 | Aktuality

    Cestovanie za operáciou

    Prečítajte si rozhovor s pacientkou Zuzanou z poľského mesta Siemianowice Śląskie, v ktorom opisuje, prečo sa rozhodla cestovať a podstúpiť operáciu v michalovskej nemocnici. Ako sa začal Váš príbeh? V júni 2021 som mala nehodu na horskom bicykli. Výsledkom boli rozsiahle odreniny po celom tele a bolesť v ruke. Prvý špecialista nezistil vážne zranenia. Bohužiaľ,…
  • 23.05.2017 | Aktuality

    Festival zdravia a zdravého životného štýlu aj v Trebišove

    Festival zdravia a zdravého životného štýlu zavítal aj do Trebišova.   Slnečný májový piatkový deň 19.05.2017 si obyvatelia mesta užili zaujímavé atrakcie, ktoré sa konali na námestí Štefana B. Romana v čase od 10:00 hod. do 18:00 hod. Tejto akcie podporujúcej myšlienku zdravia a zdravého životného štýlu sa zúčastnila aj trebišovská nemocnica, ktorá si pre…
  • 02.06.2022 | Aktuality

    Najkrajší deň – MDD sme oslávili aj v Rožňavskej nemocnici

    Najkrajší deň – Medzinárodný deň detí sme oslávili aj v Rožňavskej nemocnici na detskom oddelení. Naše najmenšie ratolesti prišli potešiť a obdarovať dobrovoľníčky  Martuška, Valika a Terka ako aj vedenie nemocnice pán riaditeľ Viktor Halíř s námestníčkou pre ošetrovateľstvo Alenkou Kačalovou. Okrem malých darčekov, každý obdaril dieťa milým úsmevom

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)