Prejsť na obsah

Medaila pre primára neurologického oddelenia spišskonovoveskej nemocnice

Výbor Slovenskej neuropsychiatrickej spoločnosti (SNpS) vydal osobitú medailu prof. Cigánka udeľovanú členom spoločnosti za prínosnú činnosť, ideu, úvahu, jedinečnú aktivitu s evidentným pokrokom v oblasti rozsiahlej škály neuropsychiatrických ochorení. V roku 2018 za aktivity posúvajúce tento odbor evidentne progresívne ju obdržal MUDr. Miloslav Dvorák, PhD. – primár neurologického oddelenia v Nemocnici Svet zdravia Spišská Nová Ves.…

31.10.2018

Výbor Slovenskej neuropsychiatrickej spoločnosti (SNpS) vydal osobitú medailu prof. Cigánka udeľovanú členom spoločnosti za prínosnú činnosť, ideu, úvahu, jedinečnú aktivitu s evidentným pokrokom v oblasti rozsiahlej škály neuropsychiatrických ochorení.

V roku 2018 za aktivity posúvajúce tento odbor evidentne progresívne ju obdržal MUDr. Miloslav Dvorák, PhD. – primár neurologického oddelenia v Nemocnici Svet zdravia Spišská Nová Ves.

Medaila zároveň predstavuje samostatnosť a význam neuropsychiatrie ako samostatnej lekárskej disciplíny v rovine ako teoretickej tak klinicky aplikovateľnej, aby zúžitkovala tento odbor. Všetky spoločensko-medicínsky vyspelé krajiny neuropsychiatriu v tomto zmysle akceptujú a rozvíjajú. Preto sa SNpS bude usilovať približovať k týmto hodnotám.

 

Oceňujú ho aj pacienti

Pacient Jaroslav Garčár s manželkou popisujú svoju vďačnosť nasledovne: „Chceli by sme sa poďakovať vedeniu spišskonovoveskej nemocnice a neurologickému oddeleniu pod vedením primára MUDr. Miroslava Dvoráka a celému tímu za dobre vykonanú prácu a ľudský prístup. Bol som veľmi spokojný zo strany pána primára za čo mu patrí vrelá vďaka. Taktiež patrí vďaka lekárom, sestričkám, sanitárom a tiež aj upratovačkám.“

Neurologické oddelenie spišskonovoveskej nemocnice

Je vysoko špecializované, kvalitné, moderne zariadené lôžkové neurologické oddelenie, ktorého súčasťou je jednotka intenzívnej starostlivosti, aj ambulantná časť, pozostávajúca z príjmovej, neurologickej, neurofyziologickej ambulancie, ako aj vertebrologickej poradne a infúzneho stacionára.

Oddelenie je zamerané na diagnostiku a liečbu pacientov s cerebrovaskulárnymi chorobami, vertebrogénnymi problémami, demyelinizačnými ochoreniami, epilepsiou a inými záchvatovými chorobami, Parkinsonovou chorobou a parkinsonskými syndrómami, syndrómami demencie, neurodegeneratívnymi ochoreniami CNS, bolesťami hlavy, abnormálnymi pohybmi a inými nielen neurologickými klinickými jednotkami.

Neurologické oddelenie je kompetenčným centrom v odbore neurológia pre celú sieť nemocníc Sveta zdravia.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 18.02.2021 | Aktuality

    Vy pomáhate, my ďakujeme

    V rámci projektu Slovenskej poľnohospodárskej a potravinovej komory „Vy pomáhate, my ďakujeme!“ prevzala Nemocnica Svet zdravia Michalovce dar v podobe slovenských potravinových výrobkov. Bio vajíčka, chlieb, cestoviny, sypané čaje, klobásy, syry a prírodné šťavy poputujú ako prejav vďaky do rúk zdravotníkov pracujúcich na mobilných odberových miestach. Veľmi si vážime každú formu podpory pre našich zdravotníkov a sme vďační,…
  • 19.04.2018 | Aktuality

    Deň zdravia v trebišovskej nemocnici

    Pri príležitosti Svetového dňa zdravia, ktorý sme si pripomínali v ostatných dňoch a v rámci jarnej detoxikácie sme si pre zamestnancov našej nemocnice Trebišov pripravili ovocné balíčky.   Veríme, že to bolo nielen príjemným spestrením ich pracovného dňa, ale aj impulzom, že naši zamestnanci sú pre nás to najdôležitejšie. Záleží nám na zamestnancoch – záleží nám na zdraví.…
  • 22.02.2021 | Aktuality

    Vakcinácia učiteľov v Humennom

    Od pondelka 22. februára sa v Nemocnici A. Leňa v Humennom začalo s očkovaním pedagogických pracovníkov proti koronavírusu, ktorí sa prihlásia prostredníctvom on-line formulára.   Humenská nemocnica denne vakcínou AstraZeneca zaočkuje 50 pedagogických pracovníkov do 55 rokov. Očkovanie bude prebiehať vo vakcinačnom centre nemocnice na Nemocničnej ulici č.7,  v časti chirurgického pavilónu – (pavilón A).

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)