Prejsť na obsah

Nemocnica v Partizánskom zvyšuje odbornosť neurológov

Nemocnica s poliklinikou v Partizánskom pripravila odborný seminár pre neurológov, čím prispela k zvýšeniu ich odbornosti. Vo štvrtok 6. júna 2013 sa uskutočnil neurologický seminár, ktorého odborným garantom bol MUDr. Kamil Koleják, PhD, prednosta Neurochirurgickej kliniky FN v Nitre. Hlavnými témami  boli cievne a nádorové ochorenia mozgu, kraniocerebrálne poranenia a degeneratívne ochorenia chrbtice. Neurochirurgia sa zaoberá komplexnou diagnostikou a…

13.06.2013

Nemocnica s poliklinikou v Partizánskom pripravila odborný seminár pre neurológov, čím prispela k zvýšeniu ich odbornosti.

Vo štvrtok 6. júna 2013 sa uskutočnil neurologický seminár, ktorého odborným garantom bol MUDr. Kamil Koleják, PhD, prednosta Neurochirurgickej kliniky FN v Nitre. Hlavnými témami  boli cievne a nádorové ochorenia mozgu, kraniocerebrálne poranenia a degeneratívne ochorenia chrbtice.

Neurochirurgia sa zaoberá komplexnou diagnostikou a chirurgickým liečením ochorení nervovej sústavy vrátane lebky a chrbtice ako aj iných ochorení, ktoré možno ovplyvniť chirurgickým výkonom.

Kraniocerebrálne poranenia  je pojem označujúci úrazy lebky a mozgu.  Tie môžu mať za následok smrť alebo ťažké trvalé poškodenie človeka. V súčasnosti predstavujú významný problém vzhľadom na neustále sa zvyšujúcu početnosť, medicínsku náročnosť a napokon i spoločensko-ekonomické dôsledky.

„Seminár poskytuje priestor na výmenu odborných a praktických skúseností,“  povedal námestník pre liečebno – preventívnu starostlivosť MUDr. Gabriel Krbúšik.

Podujatie bolo organizované v spolupráci so Slovenskou lekárskou spoločnosťou, Spolkom lekárov Topoľčany, Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Slovenskou lekárskou komorou.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 20.06.2018 | Aktuality

    Vaše lieky

    Viete, že v trebišovskej nemocnici Vám dávkujú lieky zdravotníci vo farebných tričkách – VAŠE LIEKY?   Upútať pacienta bol hlavný dôvod na zavedenie farebného oblečenia. Pri svojej činnosti dávkovania liekov sú zdravotníci nerušení a pacienti trpezliví, keďže vidia, že VAŠE LIEKY sú na ceste k nim.
  • 05.03.2018 | Krása, šport a relax

    Rozcvička pre behom

    Pred každou tréningovou jednotkou by sme sa mali správne zahriať. Rozohriatím zvýšite kardiovaskulárnu, dychovú činnosť, zefektívnite svalovú činnosť, zvýšite telesnú teplotu, zlepšíte celkovú pohyblivosť a pripravíte organizmus na nasledujúcu záťaž.   Prostredníctvom správneho rozcvičenia sa vyhneme mnohým zraneniam, ktoré sú často príčinou nedostatočne rozohriatého svalstva. Ako dlho by malo trvať rozcvičenie závisí od toho, ako…
  • 30.11.2022 | Aktuality

    Pacienti v rimavskosobotskej nemocnici sa liečia v jedinečnej miestnosti

    Vôňa, hudba, zvukové či svetelné prvky, príjemné prostredie – aj takto sa dnes liečia pacienti na psychiatrickom oddelení v rimavskosobotskej nemocnici. Snoezelen je nová terapeutická metóda navodzujúca atmosféru uvoľnenia a dôvery. Využíva sa pri liečbe pacientov s ťažkým mentálnym a zmyslovým postihnutím, ale aj pri mnohých ďalších druhoch psychických ochorení. Nemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)