Prejsť na obsah

Ocenenie Biele srdce v Trebišove

Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier ocenila Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek na regionálnej úrovni 10 sestier v kategórii sestra/pôrodná asistentka.   Ocenenie Biele srdce je symbolom starostlivosti, poznania a ľudskosti. Celosvetový symbol sestier Biele srdce bol oficiálne zvolený v roku 1999 pri príležitosti 100. výročia založenia Medzinárodnej rady sestier. Tvar srdca je prejavom humánnej…

01.05.2017

Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier ocenila Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek na regionálnej úrovni 10 sestier v kategórii sestra/pôrodná asistentka.

 

Ocenenie Biele srdce je symbolom starostlivosti, poznania a ľudskosti. Celosvetový symbol sestier Biele srdce bol oficiálne zvolený v roku 1999 pri príležitosti 100. výročia založenia Medzinárodnej rady sestier. Tvar srdca je prejavom humánnej komunikácie a pomoci a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti. Biela farba srdca symbolizuje jeho nositeľom prelínanie sa všetkých farieb, ktoré svet pozná, tak ako sestra prijíma všetkých ľudí sveta.

Slávnostné odovzdávanie tohto významného ocenenia sa uskutočnilo v Mestskom kultúrnom stredisku v Trebišove dňa 18.05.2017 za prítomnosti vedenia nemocnice. Súčasťou programu bolo pestré vystúpenie folklórnej skupiny i odborné prednášky sestier z interného oddelenia. Okrem samotného slávnostného udeľovania ocenení pre nominované sestry si Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek uctila i ďalšie sestry, ktoré dosiahli krásny vek – 50 a 60 rokov. Pri tejto príležitosti im bolo venované poďakovanie a morálne ocenenie za ich dlhoročnú prácu, ktorú vykonávajú vždy s láskou a s plným nasadením.

DSC_0633.JPG

Aj takýmto spôsobom chce vedenie trebišovskej nemocnice poďakovať všetkým sestrám za ich obetavú prácu, ktorá je síce náročná, avšak veľmi dôležitá pri starostlivosti o našich pacientov.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 29.07.2021 | Aktuality

    Piknik s laktačnou poradkyňou v partizánskej nemocnici

    Pri príležitosti Svetového týždňa dojčenia pozývame mamičky na piknik v tráve s laktačnou poradkyňou. V Nemocnici Svet zdravia Partizánske chránime a podporujeme dojčenie zavedením najvyššieho štandardu pri získavaní poznatkov v oblasti dojčenia. Preto sme si pre mamičky pripravili v piatok 6.8.2021 o 13:00 v parku nemocnice diskusiu s našou laktačnou poradkyňou o trendoch v dojčení,…
  • 21.02.2017 | Blog

    Máva vaše dieťa opakované zápaly ucha?

    Obráťte sa na špecialistov ORL jednodňovej chirurgii pre deti Zápaly ucha, na ktoré niektoré deti trpia niekedy až 4-krát počas obdobia 6 mesiacov, môžu spôsobovať pri ich ďalšom vývoji problémy so sluchom a tým pádom aj problémy s osvojovaním reči. Bolesť ucha spôsobuje u dieťaťa časté podráždenie a plačlivosť, ktorú môžete spozorovať aj pri prežúvaní jedla a tiež v noci, kedy sa…
  • 09.12.2019 | Aktuality

    Onkologické oddelenie navštívil Mikuláš

    Tím onkológie pripravil pre svojich pacientov úžasné prekvapenie. Pod vedením primárky Hermanovej zorganizovali Mikulášske dopoludnie plné úsmevov a drobných sladkostí. Pacientov tak čakal obrovský balík povzbudivých slov a veríme, že aj touto cestou sme im tento sviatočný deň aspoň trocha spríjemnili.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)