Prejsť na obsah

Projekt Chutná nemocnica dorazil aj do galantskej nemocnice

Oddelenie liečebnej výživy a stravovania patrí v rámci nemocnice k jej neoddeliteľnej súčasti, pretože celoročne a bez prestávky zabezpečuje stravovanie pre hospitalizovaných pacientov, ako aj pre personál zdravotníckeho zariadenia. Strava určená pre pacientov podlieha prísnym kritériám nielen z hľadiska bezpečnosti potravín, ale aj z hľadiska dietetického režimu. Je preto náročné pripraviť ju tak, aby na…

17.08.2017

Oddelenie liečebnej výživy a stravovania patrí v rámci nemocnice k jej neoddeliteľnej súčasti, pretože celoročne a bez prestávky zabezpečuje stravovanie pre hospitalizovaných pacientov, ako aj pre personál zdravotníckeho zariadenia. Strava určená pre pacientov podlieha prísnym kritériám nielen z hľadiska bezpečnosti potravín, ale aj z hľadiska dietetického režimu. Je preto náročné pripraviť ju tak, aby na jednej strane spĺňala všetky spomínané podmienky a na strane druhej bola chutná.

 

Aj na základe uvedeného sa rozhodla spoločnosť Svet zdravia, že do svojich zdravotníckych zariadení prinesie prostredníctvom projektu „Chutná nemocnica“, gastronomické novinky. Nositeľom zmien a súčasne ambasádorom projektu sa stal jeden z najlepších šéfkuchárov na Slovensku, pán Vladimír Morochovič. Známy je najmä spoluprácou so súkromnou televíziou Markíza a súčasne je členom predstavenstva Gourmet klubu Slovensko.

Na základe dohovoru nemocnice, manažérky stravovacích prevádzok Sveta zdravia, kolegyne Daniely Slovákovej a spomínaného šéfkuchára, strávil pán Morochovič v galantskej nemocnici tri dni v spoločnosti zamestnancov stravovacej prevádzky, a to v dňoch 15. až 17. augusta 2017. Cieľom jeho pracovnej návštevy bolo okrem diskusie so zamestnancami na tému rôznych efektívnych spôsobov prípravy pokrmov aj samotné praktické varenie, priamo v nemocničnej kuchyni. Myšlienka vyvolala v prostredí nemocnice pozitívny ohlas, čo bolo citeľné najmä záujmom zamestnancov o stravu práve v spomínaných dňoch. Počas prípravy pokrmov, ktoré vyberal pán Morochovič v spolupráci s možnosťami nemocničnej kuchyne, si zamestnanci spoločne s ním vymieňali cenné skúsenosti na poli hromadnej prípravy pokrmov, s ohľadom na efektivitu práce vo vzťahu k diétam, jedálnemu lístku i používaným surovinám. Do jedálneho lístka tak pribudli jedlá ako bravčové na šampiňónoch s ryžou parboiled, šalát s tuniakom a vajíčkom, černohorský rezeň so zemiakmi s bylinkami a krúpami, ale aj sladké prekvapenie, v podobe krémového minidezertu s makom a višňami.

Nemocnica aj vďaka tomuto projektu získala vďačné inšpirácie na spestrenie jedálneho lístka nemocnice a pre zamestnancov kuchyne boli tieto dni súčasne príjemným profesionálnym spestrením ich každodenného pracovného života.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 28.07.2021 | Aktuality

    Zdravotníci svidníckej nemocnice očkujú v teréne

    Zdravotnícky personál siete nemocníc Svet zdravia začal minulý týždeň očkovať proti ochoreniu COVID-19 aj v teréne. V spolupráci s ministerstvom zdravotníctva chce sieť zvýšiť zaočkovanosť v regiónoch Slovenska a zdravotníci preto v tomto období vyrážajú s vakcínami do jednotlivých obcí priamo za ľuďmi. Počas včerajšieho dňa 27. júla začali v teréne očkovať aj zdravotníci svidníckej…
  • 01.08.2018 | Aktuality

    Partizánsku pôrodnicu mamičky ohodnotili ako jednotku v kraji

    Pôrodnica v Nemocnici Svet zdravia Partizánske sa stala podľa mamičiek jednotkou v Trenčianskom kraji. V prieskume, ktorý pripravil Health Policy Institute v spolupráci s portálom www.rodinka.sk, ju mamičky zaradili na prvé miesto. Pôrodnica bola zároveň pozitívne ohodnotená za najnižší podiel cisárskych rezov na Slovensku.   „Dosiahli sme hodnotenie 88,1 percenta, čo je za posledné sledované…
  • 29.02.2020 | Aktuality

    Telefonická linka na rezerváciu termínu vyšetrenia v Michalovciach je dostupná aj počas víkendu

    Milí pacienti, radi by sme Vám pripomenuli možnosť využiť našu telefonickú linku aj počas víkendu Dohodnite si termín svojho vyšetrenia na vybrané ambulancie* pohodlne aj počas soboty a nedele v čase od 7:00 hod. do 17:00 hod. na telefónnom čísle +421 56 641 6701 alebo  +421 56 641 6702. Počas týždňa máte možnosť objednať sa aj po 16:00 hod.,…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)