Prejsť na obsah

Situácia vo vranovskej nemocnici je stabilizovaná: Verejnosť však vyzýva k zodpovednosti pri nosení rúšok

Situácia vo vranovskej nemocnici je vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu v regióne stabilizovaná. Nemocnica sa stará o COVID pacientov a zároveň poskytuje všetku zdravotnú starostlivosť, vrátane plánovanej operatívy. Postarať sa chce o všetkých, ktorí jej pomoc potrebujú.   Aktuálne k dnešnému dňu je na COVID lôžkach vranovskej nemocnice hospitalizovaných 20 pacientov, pričom zdravotný stav dvoch…

19.11.2020

Situácia vo vranovskej nemocnici je vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu v regióne stabilizovaná. Nemocnica sa stará o COVID pacientov a zároveň poskytuje všetku zdravotnú starostlivosť, vrátane plánovanej operatívy. Postarať sa chce o všetkých, ktorí jej pomoc potrebujú.

 

Aktuálne k dnešnému dňu je na COVID lôžkach vranovskej nemocnice hospitalizovaných 20 pacientov, pričom zdravotný stav dvoch z nich si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Nemocnica vyčlenila pre COVID pacientov na základe nariadenia ministra zdravotníctva 20 percent svojho lôžkového fondu, čo predstavuje 49 reprofilizovaných lôžok na COVID pracovisku a dve izolované lôžka na OAMIS s podporou umelej pľúcnej ventilácie. Počet COVID pacientov za posledné dni klesol približne o tretinu.

Dosiaľ vo vranovskej nemocnici, žiaľ, došlo k úmrtiu celkovo 23 pacientov, u ktorých bolo potvrdené ochorenie COVID-19.

Šesť úmrtí nastalo za posledných 48 hodín. Zväčša išlo o pacientov vo vyššom veku s ďalšími ťažkými pridruženými ochoreniami. Na druhej strane, už 90 pacientov sa z ochorenia COVID-19 počas druhej vlny pandémie vo vranovskej nemocnici vyliečilo. Celkovo nemocnica počas druhej vlny hospitalizovala vyše 130 pacientov s potvrdeným koronavírusom.

V domácej karanténe je aktuálne 26 zamestnancov (zdravotníkov aj nezdravotníkov) nemocnice. Za posledné dni sa situácia s počtom zamestnancov v karanténe výrazne zlepšila, ich počet od nedele 15. novembra klesol o takmer polovicu (z 48 na 26).

Nemocnica poskytuje všetku zdravotnú starostlivosť.

Svoju prevádzku má zachované každé nemocničné oddelenie, avšak vzhľadom na vytvorenie COVID pracoviska fungujú oddelenia v čiastočne obmedzenom režime. Nemocnica uskutočňuje aj plánované operácie, vzhľadom na epidemiologickú situáciu však vykonáva elektívu v redukovanom množstve.

Vranovská nemocnica vyzýva verejnosť k zodpovednosti pri nosení rúšok 

Vranovská nemocnica robí maximum pre zachovanie svojej prevádzky a pre to, aby sa mohla postarať o všetkých svojich pacientov. Potrebuje však aj pomoc verejnosti pri dodržiavaní disciplíny a zodpovednom správaní. Denne vranovskú nemocnicu navštívi asi tisícka pacientov, ktorí potrebujú ošetrenie. Nie každý z pacientov pristupuje zodpovedne k noseniu rúška či k poskytnutiu všetkých potrebných informácii o svojom zdravotnom stave či kontakte s infikovaniu osobou personálu nemocnice.

Nemocnica preto často a opakovane musí verejnosti pripomínať základné opatrenia, aby zaistila bezpečnosť pacientov i personálu. Rovnako sa personál často dozvie podstatné informácie o zdravotnom stave pacienta neskoro. Situácia v okrese nie je priaznivá a veľa ľudí epidemiologické opatrenia vrátane nosenia rúšok v areáli či v budove nemocnice podceňuje. Nemocnica preto prosí verejnosť o spoluprácu a súčinnosť, lebo najmä vďaka zodpovednému prístupu všetkých strán dokáže zaistiť bezpečnosť pacientov i personálu v nemocnici.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 15.05.2018 | Aktuality

    Deň matiek na oddelení dlhodobo chorých

    Táto akcia sa uskutočnila pri príležitosti Dňa matiek dňa 15.05.2018 na oddelení dlhodobo chorých. Dobrovoľníčky napiekli domáce koláče, pre diabetičky boli koláče aj Dia. Poroznášali sme mamičkám sladké dobroty a priniesli radosť na oddelenie.
  • 14.06.2017 | Aktuality

    Dunajskostredská nemocnica predstavuje vynovené gynekologicko-pôrodnícke oddelenie

    Nemocnica Svet zdravia Dunajská Streda dnes oficiálne predstavila novinky, ktoré boli uvedené do praxe na gynekologicko-pôrodníckom a novorodeneckom oddelení. Ich spoločným cieľom bolo najmä zvýšiť celkový komfort a zlepšiť kvalitu komunikácie s rodičkami. Pôrodnica sa zaradila medzi 9 pracovísk siete Svet zdravia, ktoré poskytujú budúcim rodičkám individuálny pôrodný plán. Minulý rok bolo v nemocnice 889…
  • 24.12.2021 | Aktuality

    Láska má mnoho podôb, putuje rôznymi spôsobmi, nesie so sebou radosť a nadchádzajúcu čarokrásnu vianočnú atmosféru

    Vedenie nemocnice Svidník ďakuje v mene personálu nemocnice, ale aj v mene svojich pacientov všetkým darcom, ktorí akýmkoľvek spôsobom darovali svoju lásku v rôznej podobe do nemoce Svidník. ĎAKUJEME: Cyrilovi Dudášovi – za pomoc pri inštalácií vianočného osvetlenia pre pacientov/ návštevníkov nemocnice Svidník, Lucií Pašeňovej a všetkým ľudom dobrej vôle – za každé sprostredkovanie krabičiek plných lásky pre pacientov…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)