Prejsť na obsah

Ste oživením našej nemocnice

Ste oživením našej nemocnice. Tak takto pekne oslovila MUDr. Mária Vasilová nášho školiteľa v jedálni nemocnice Humenné, v tretí deň jeho pôsobenia na oddelení liečebnej výživy a stravovania. A to bolo naozaj krásne oslovenie, ktoré by potešilo každého jedného kuchára. Práve v nemocnici Humenné prebiehalo prvé školenie, trošku neobvyklé, pre kuchárov oddelenia liečebnej výživy a…

14.05.2017

Ste oživením našej nemocnice. Tak takto pekne oslovila MUDr. Mária Vasilová nášho školiteľa v jedálni nemocnice Humenné, v tretí deň jeho pôsobenia na oddelení liečebnej výživy a stravovania. A to bolo naozaj krásne oslovenie, ktoré by potešilo každého jedného kuchára.

Práve v nemocnici Humenné prebiehalo prvé školenie, trošku neobvyklé, pre kuchárov oddelenia liečebnej výživy a stravovania. Konalo sa priamo v kuchyni, varil sa bežný obed pre zamestnancov a jedlo pre pacientov bez špeciálnej diéty. Pán šéfkuchár Vladimír Morochovič pripravoval jedlá našimi technológiami, s dostupnými surovinami, s našimi kuchármi. Zároveň takéto školenie vylepší deň všetkým zamestnancom nemocnice. Podávajú sa iné jedlá – nezvyklé, jedlo vydáva zrazu človek, ktorý varí v Teleráne, ako pozornosť je malý dezert. A pre kuchárov veľké pochvaly…koho by to nepotešilo?

Ako sa vyjadrila Ing. Pristašová : ,,Bola to veľmi chutná a príjemná zmena“

Školenie bolo postavené trošku naopak. Naši ľudia nikam nemuseli ísť, varili vo vlastnom prostredí. Takto sa zaškolia všetci zamestnanci kuchyne, v bežný deň a výsledok ich školenia sa aj priamo zužitkuje.

Prvý deň sa pripravovala ako príloha ku kuraciemu stehnu glazovaná mrkva. Zároveň sme tvorili zeleninový tanier s dressingom, pripravovali sme medovo cesnakovú marinádu na pečené mäso.

Druhý deň bol zeleninový tanier s kuracím mäsom, štyri druhy dressingov, výroba marinády pre Thajské kura a príprava dezertu panna cotta.

Tretí, záverečný deň zamestnanci ochutnali nezvyklé Kuracie thajské prsia s basmati ryžou, ktorá bola dusená so štipkou škorice. K jedlu bol pánom šéfkuchárom podávaný dezert priamo v jedálni. Panna cotta bola zdobená s ovocnou omáčkou, čerstvou jahodou a mätou. Bola aj kritika – vraj ho bolo málo, mal byť väčší pohár. Ako zeleninový tanier pripravili kuchári Tabbouleh – pôvodom z orientálnej kuchyne.

„Toto školenie sa stretlo s naozaj veľkým ohlasom všetkých zamestnancov nemocnice a ja verím, že si vyžiadajú zopakovanie“ skonštatovala Danka Slováková.

„Bolo pre nás veľkou cťou a jedinečnou skúsenosťou variť s príjemným, pokorným a vždy usmiatym p. Morochovičom, ktorý sa na tri dni stal členom nášho tímu. Ďakujem všetkým zamestnancom oddelenia liečebnej výživy a stravovania, Danke Slovákovej a Vladimírovi Morochovičovi za túto prínosnú akciu. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu.“ (povedala Hudáková)

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 12.12.2017 | Aktuality

    Dar od spoločnosti TESCO STORES pediatrickému oddeleniu Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom

    Spoločnosť TESCO STORES pobočka Žiar nad Hronom darovala pediatrickému oddeleniu Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom vecný dar.   Dňa 05.12.2017 riaditeľ žiarskeho hypermarketu Ľuboš Jakubík odovzdal riaditeľovi nemocnice Branislavovi Jaďuďovi dar vo forme detského oblečenia. Venované oblečenie ako pyžamká, body, tričká budú využité detskými pacientami pediatrického a neonatologického oddelenia nemocnice. „Veľmi nás teší, že spoločnosť…
  • 22.01.2021 | Aktuality

    Natália či Oliver: To boli najčastejšie mená, ktoré dostali novorodenci v rožňavskej nemocnici

    V Nemocnici Svet zdravia Rožňava sa minulý rok uskutočnilo 576 pôrodov. Na svet prišlo 301 dievčat a 275 chlapcov.   Piatim mamičkám sa zároveň narodili dvojičky. Najviac detí sa narodilo v mesiaci august – 61. Medzi najčastejšie dievčenské mená, ktoré rodičia dávali svojim novorodencom, patrili Natália, Laura a Nela. U chlapcov zase dominovali mená Oliver, Ján a Adam. Prvým bábätkom…
  • 30.09.2016 | Aktuality

    Novým riaditeľom nemocníc v Žiari nad Hronom a v Banskej Štiavnici je Branislav Jaďuď

    Od prvého októbra tohto roku nastáva zmena na poste riaditeľa Nemocníc Svet zdravia Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica. Evu Páleníkovú v tejto funkcii vystrieda Branislav Jaďuď, ktorý prichádza s bohatými skúsenosťami zo zdravotníckeho sektora.   „Rád by som poďakoval Eve Páleníkovej za jej prácu vykonanú počas uplynulých takmer dvoch rokov v obidvoch nemocniciach. Musela…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)