Prejsť na obsah

Trebišov povedal NIE RAKOVINE

V trebišovskej nemocnici sa uskutočnil osvetový deň na podporu boja proti rakovine prsníka a zvýšenie povedomia u žien o možnosti samovyšetrenia prsníkov. Toto podujatie sa organizovalo v spolupráci s alianciou NIE RAKOVINE, ktoré celý mesiac október venuje ženám a ich vzdelávaniu v samovyšetrení prsníkov a zvyšovaniu ich záujmu o vlastné zdravie. Samovyšetrovanie prsníkov Neoddeliteľnou súčasťou podujatia bola aj diskusia s onkológmi z trebišovskej…

30.10.2019

V trebišovskej nemocnici sa uskutočnil osvetový deň na podporu boja proti rakovine prsníka a zvýšenie povedomia u žien o možnosti samovyšetrenia prsníkov.

Toto podujatie sa organizovalo v spolupráci s alianciou NIE RAKOVINE, ktoré celý mesiac október venuje ženám a ich vzdelávaniu v samovyšetrení prsníkov a zvyšovaniu ich záujmu o vlastné zdravie.

Samovyšetrovanie prsníkov

Neoddeliteľnou súčasťou podujatia bola aj diskusia s onkológmi z trebišovskej nemocnice. Informácii o prevencii, diagnostike a liečbe nikdy nie je dosť, preto bol tento deň určený najmä osvetovej činnosti. Rakovina prsníka sa týka všetkých žien a bez ohľadu na vekovú kategóriu a dedičnosť.

Záujem verejnosti bol vysoký a boli sme prekvapení, že šancu vyskúšať si simulátor vyšetrovania prsníkov si vyskúšali aj muži.

Aj touto formou sme chceli ukázať dievčatám a ženám, že začať je potrebné vždy od seba. Všímať si svoje telo, nepodceňovať preventívne prehliadky a dbať o svoje ženské zdravie.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 22.06.2016 | Aktuality

    Medzinárodný deň ošetrovateľstva v Dunajskej Strede

    Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek so sídlom v Dunajskej Strede organizovala 26.mája 2016 Celoslovenskú konferenciu s medzinárodnou účasťou: Dunajskostredský deň ošetrovateľstva I.ročník, Ústredné témy konferencie boli Inovácie v ošetrovateľstve, Nové trendy v ošetrovateľstve, Nemocničná hygiena a diagnostické metódy v ošetrovateľstve. Na základe diskusií zo strany účastníkov konferencie môžeme konštatovať, že organizačné zabezpečenie, príprava, odborná…
  • 28.03.2024 | Aktuality

    Moderný RTG prístroj v Nemocnici Penta Hospitals Medissimo

    Nemocnica Medissimo ponúka široké spektrum služieb pre dospelých pacientov počnúc komplexnou diagnostikou, celú škálu operačných výkonov od artroskopických operácií až po primárne náhrady kĺbov s nadväzujúcou lôžkovou a ambulantnou rehabilitáciou. Nemocnica má špičkový tím skúsených odborníkov a najmodernejšie prístrojové vybavenie.
  • 09.05.2022 | Aktuality

    Druhá májová nedeľa u nás patrí všetkým mamám

    Mama je osobou, ktorá môže nahradiť všetkých ostatných, no mamu nemôže nahradiť NIK. Pri príležitosti dňa, kedy sa vzdáva úcta matkám a materstvu a poukazuje sa na jedinečnú schopnosť ženského tela vynosiť a priviesť na svet nový život, sme v humenskej nemocnici s podporou dobrovoľníkov Krajšieho dňa pod vedením koordinátorky Liany Kontrovej pripravili darček pre mamičky, ktoré sa titulom MAMA…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)