Prejsť na obsah

V dunajskostredskej pôrodnici chystajú deň otvorených dverí

Mamičky z Dunajskej Stredy a okolia môžu prísť spoznať prostredie, v ktorom privedú na svet svoje bábätko. Nemocnica Svet zdravia Dunajská Streda totiž v stredu 5. septembra chystá pre verejnosť deň otvorených dverí svojho gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Mamičkám personál nemocnice zodpovie všetky otázky, ktoré ich budú zaujímať a čaká ich aj bezplatné predpôrodné poradenstvo. Podujatie sa…

03.09.2018

Mamičky z Dunajskej Stredy a okolia môžu prísť spoznať prostredie, v ktorom privedú na svet svoje bábätko. Nemocnica Svet zdravia Dunajská Streda totiž v stredu 5. septembra chystá pre verejnosť deň otvorených dverí svojho gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Mamičkám personál nemocnice zodpovie všetky otázky, ktoré ich budú zaujímať a čaká ich aj bezplatné predpôrodné poradenstvo. Podujatie sa uskutoční od 9:00 do 14:00 h.

 

Mnohé mamičky majú nedostatok informácií o ponuke pôrodnice a cítia strach z neznámeho prostredia. Počas dňa otvorených dverí im preto chceme ukázať naše priestory a môžu sa porozprávať s personálom, ktorý sa o nich bude starať a povzbudí ich. Dúfame, že im to pomôže prekonať obavy,“ hovorí riaditeľka Nemocnice Svet zdravia Dunajská Streda Sylvia Bock.

Mamičky si budú mať možnosť pozrieť pôrodnú sálu, novorodenecké oddelenie či nadštandardné izby. Sprevádzať ich pri tom bude vedúca pôrodná asistentka Éva Lapos, ktorá mamičkám povie viac aj o rôznych polohách pri pôrode, možnostiach tlmenia bolesti či odbere pupočníkovej krvi.

Certifikovaná lektorka Gabriela Haverová si zase pre mamičky pripravila bezplatné poradenstvo o psychofyzickej príprave na pôrod. S lektorkou môžu mamičky konzultovať svoje konkrétne problémy, ktoré ich trápia či podeliť sa o skúsenosti s inými mamičkami. Haverová povie viac aj o najčastejších problémoch v tehotenstve a o tom, ako ich riešiť. Mamičky sa tak môžu uistiť, či postupujú správne. K dispozícii budú mať zároveň aj rôzne pomôcky na cvičenie v tehotenstve, ktoré si môžu vyskúšať.

Deň otvorených dverí pre verejnosť organizuje dunajskostredská nemocnica po prvýkrát, dosiaľ mali mamičky možnosť pozrieť si pôrodnicu len v rámci individuálnych návštev. V prípade záujmu chce akciu nemocnica organizovať minimálne dvakrát ročne.

Podujatie odštartuje o 9:00 h v edukačnej miestnosti na kurz predpôrodnej prípravy na gynekologicko-pôrodníckom oddelení nemocnice a potrvá do 14:00 h. Pri odchode dostanú mamičky od nemocnice aj darček.

Pôrodnica v Dunajskej Strede získala tento rok v expertnom hodnotení pôrodníc prvenstvo v Trnavskom kraji. Prieskum pripravil Health Policy Institute (HPI) v spolupráci s portálom www.rodinka.sk.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 11.11.2020 | Blog

    Som COVID-19 pozitívny, čo s tým?

    Po celoplošnom testovaní zostali v karanténe s pozitívnym výsledkom viacerí. Čo robiť doma, keď máte COVID-19 ako jediný člen domácnosti? Ako sa správať, keď nemám žiadne príznaky? U veľkej časti pacientov môže prebehnúť ochorenie na Covid bezpríznakovo. Avšak je dobré, aby aj títo pacienti dodržiavali niekoľko odporúčaní, prípadne podporili svoju imunitu dostupnými spôsobmi. Čo robiť,…
  • 20.03.2021 | Aktuality

    Gesto spolupatričnosti od spoločnosti Kaufland

    Vranovská nemocnica si v týchto dňoch prevzala dar od obchodného reťazca Kaufland v podobe energetických tyčiniek, džúsov, kávy, či ovocia, aby tak podporili zdravotníkov v týchto ťažkých časoch.   Potraviny putovali na najviac vyťažené oddelenia, kde tento dar zdravotníkom určite padol vhod a boli veľmi milo prekvapení. Spoločnosti Kaufland vyslovujeme veľké ĎAKUJEM!
  • 06.04.2016 | Aktuality

    Chrápanie a nové trendy v chirurgickej liečbe

    Milióny ľudí v noci chrápu a nemusí to byť len prejav hlbokého spánku. Chrápe asi 2/3 populácie. Muži 7-10x častejšie než ženy. Do menopauzy ženskú populáciu chránia estrogény , ktoré majú pozitívny vplyv na napätie svalstva horných dýchacích ciest. Lenže chrápanie nemusí byť len  nepríjemným problémom pre vedľa    spiaceho partnera. Môže znamenať aj vážne   ohrozenie…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)