Prejsť na obsah

Vďaka firemným dobrovoľníkom nemocnica Partizánske opäť o niečo krajšia

Nadácia Pontis 10 rokov rozvíja firemné dobrovoľníctvo prostredníctvom podujatia Naše Mesto. „Tisícky zamestnancov rôznych firiem ročne venujú svoj čas, manuálne zručnosti a vedomosti, aby prispievali k spoločenskej zmene. Čoraz viac sú firemné dobrovoľnícke aktivity vnímané ako novodobá forma teambuildingu.  Tento rok takmer 9500 dobrovoľníkov bolo zapojených v piatok a v sobotu 10. a 11. júna…

06.07.2016

Nadácia Pontis 10 rokov rozvíja firemné dobrovoľníctvo prostredníctvom podujatia Naše Mesto. „Tisícky zamestnancov rôznych firiem ročne venujú svoj čas, manuálne zručnosti a vedomosti, aby prispievali k spoločenskej zmene. Čoraz viac sú firemné dobrovoľnícke aktivity vnímané ako novodobá forma teambuildingu. 

Tento rok takmer 9500 dobrovoľníkov bolo zapojených v piatok a v sobotu 10. a 11. júna v 28 mestách a obciach po celom Slovensku.

V Partizánskom sa do tohto projektu už po tretí raz zapojila aj Nemocnica Partizánske člen siete nemocníc Svet Zdravia.

Pontis_spolocna_dobrovolnici.JPG

Už tretí ročník úspešného interného projektu Svetu Zdravia „Pekná nemocnica“ vytvára dostatok príležitostí dobrovoľníckym nadšencom z radov zamestnancov i verejnosti.  Areál plný zelene síce dotvára príjemné a pokojné prostredie, do ktorého je nemocnica zasadená, odvďačiť sa mu však treba pravidelnými úpravami a údržbou.

2.jpg

Náter_lavičiek.JPG

Do tých sa v piatok 10. júna popoludní aktívne zapojili zamestnanci nemocnice spolu so 35 dobrovoľníkmi firmy Partizánske Building Components – SK (PBC-SK) a našimi hádzanárkami z partnerského HK Slávia Partizánske. Nemocnica pre ochotných dobrovoľníkov pripravila viacero aktivít, ktoré nadviazali na minuloročné spolupráce. Vlani sa zamestnanci spoločnosti PBC-SK podieľali na vybudovaní mlatového chodníka v parku, úprava terénnych nerovností. Skupina dobrovoľníkov pracovala aj v interiéri. Vďaka novým náterom ožil priestor vo vestibule. V tomto roku pokračovali v úprave parku a trávnatých  plôch, obnovili nátery všetkých exteriérových  lavičiek a stĺpov verejného osvetlenia. V interiéri   farebne vymaľovali  izby na detskom oddelení, obnovili nátery na nadštandardných izbách na gynekológií i  na chodbách v poliklinickej časti a v suteréne, čím sa docielilo spríjemnenie prostredia pre pacientov a návštevníkov nemocnice.

1.jpg

Už tradične pracovníci nemocnice pripravili pre dobrovoľníkov i svojich kolegov kotlíkový guláš. Zahanbiť sa nenechali „kuchári“ z chirurgického oddelenie. Mali zdatnú konkurenciu, partnerský HK Slávia Partizánske  si na varenie guláša pozval Vila Haba známeho z televíznych relácií o varení. Od všetkých  zúčastnených zaznela pochvala výbornému kotlíkovému gulášu a výborne zorganizovanej akcií. Riaditeľ nemocnice Michal Orihel,  vyjadril poďakovanie dobrovoľníkom i svojim kolegom za dobre odvedenú  prácu.

3.jpg

„ Z toho  čo všetko sa stihlo a z akým elánom sa pracovalo, sme všetci veľmi nadšení “, povedal koordinátor projektu Pekná nemocnica i projektu Naše mesto Martin Mariani.

4.jpg

5.jpg

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 16.03.2021 | Aktuality

    Nemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota si dnes prevzala pľúcny ventilátor

    Maďarská vláda darovala na pomoc zahraničnej maďarskej komunite a nemocniciam na južnom Slovensku 17 dýchacích prístrojov.   Dar prijali zástupcovia občianskeho združenia (OZ) Kukkonia v pondelok v Dunajskej Strede, kam poputuje prvých šesť z nich. Ostatné prístroje bude združenie distribuovať medzi jednotlivé nemocnice v súlade s darcovskou zmluvou. Ako združenie priblížilo, ďalších 11 dýchacích zariadení bude…
  • 22.04.2022 | Blog

    Aj hnačka môže byť vážna

    Každé piate dieťa s rotavírusovou hnačkou musí do nemocnice. Naučte ho radšej poriadne si umývať ruky. Bolesti bruška a náhle zvýšená teplota môžu signalizovať, že v organizme dieťatka sa deje niečo vážne. „Môže sa objaviť nafúknuté brucho, v takomto prípade aj strata chuti do jedla. Podozrenie na rotavírus je namieste, keď dieťa začne vracať, objaví…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)