Prejsť na obsah

Vranovská nemocnica dočasne obmedzuje hospitalizácie na detskom oddelení

Od piatka 12. apríla je vranovská nemocnica nútená z personálnych dôvodov obmedziť činnosť lôžkovej časti detského oddelenia a prevádzku detskej ústavnej pohotovostnej služby.

10.04.2024

V závere minulého týždňa o tom informovala orgány regionálnej samosprávy, krajské Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, ako aj okolité nemocnice a ambulantný sektor. Ostatné pracoviská, vrátane gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia a neonatológie, fungujú bez obmedzení. Toto opatrenie je dočasné a nemocnica intenzívne vyvíja aktivity na obnovenie prevádzky už v priebehu mesiaca jún.

„Nejde, žiaľ, o náhle rozhodnutie, keďže problém s nedostatkom atestovaných pediatrov sa týka celého regiónu Zemplína. V našom prípade však máme plán, ako v priebehu dvoch mesiacov zabezpečiť medicínsky tím potrebný na nepretržitú prevádzku detského lôžkového oddelenia. Spravíme maximum preto, aby sa nám to podarilo,“ vysvetlil Eugen Lešo, riaditeľ nemocnice Penta Hospitals Vranov nad Topľou.

Počas dočasného uzatvorenia lôžkovej časti detského oddelenia a pediatrickej ÚPS ambulancie vo vranovskej nemocnici bude ústavná zdravotná starostlivosť v odbore pediatria, vrátane ambulancie pediatrickej ÚPS, dostupná v okolitých nemocniciach, konkrétne v nemocnici v Humennom a Fakultnej nemocnici J. A. Reimana v Prešove.

Toto opatrenie sa netýka činnosti neonatologického oddelenia a pôrodnice, ktoré poskytujú zdravotnú starostlivosť bez obmedzení. Pediatrická ambulancia ostáva v prevádzke pre účely predoperačných vyšetrení (aj pre deti z externého prostredia) a konziliárnych pediatrických vyšetrení pre potreby iných pracovísk nemocnice počas pracovných dní od 7.30 do 16.00 hod. Ambulantná pohotovostná služba pre deti a dorast je štandardne dostupná od 16.00 do 22.00 hod. počas pracovných dní a počas víkendov od 7.00 do 22.00 hod.

V nočných hodinách, alebo v prípade akútnych stavov, je potrebné obrátiť sa na najbližšie nemocnice, respektíve na záchrannú zdravotnú službu.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 23.05.2017 | Aktuality

    Festival zdravia 2017 s michalovskou nemocnicou

    Vo štvrtok 18. mája 2017 zorganizovala ZP Dôvera na Námestí slobody v Michalovciach Festival zdravia, ktorý sprevádzalo množstvo sprievodných aktivít, súčasťou ktorých bola aj nemocnica Michalovce.   V nemocničnom stánku ponúkali sestry návštevníkom meranie tlaku a glykémie a v prípade namerania zvýšených hodnôt a záujmu zo strany návštevníkov ochotne poskytli aj cenné rady a stručnú…
  • 12.02.2020 | Svet Zdravia

    Dom ošetrovateľskej starostlivosti Trebišov

    Potrebujete dlhodobú ošetrovateľskú starostlivosť o svojho blízkeho? Potrebujete dlhodobú ošetrovateľskú starostlivosť o svojho blízkeho? PONÚKAME VÁM DOM OŠETROVATEĽSKEJ STAROSTLIVOSTI Odbornou starostlivosťou, sprevádzanou láskou a ústretovosťou, sa snažíme uspokojiť potreby chorých, predchádzať zdravotným komplikáciám alebo ich minimalizovať, zabrániť zhoršovaniu kvality života pri zachovaní ľudskej dôstojnosti. Našou snahou je pacienta aktivizovať, nacvičovať chôdzu, sebestačnosť, kontinenciu. Potrebnú rehabilitáciu…
  • 01.05.2017 | Aktuality

    "Pekný deň v našej nemocnici"

    Deň matiek, ktorý sa na Slovensku oslavuje vždy druhú májovú nedeľu, patrí k najkrajším sviatkom v roku. Svet zdravia, a.s., Všeobecná nemocnica v Žiari nad Hronom pri tejto príležitosti pripravila pre svoje zamestnankyne príjemnú akciu „Pekný deň v našej nemocnici“.   V tomto sviatku sa odzrkadľuje jedinečnosť a nenahraditeľnosť matky. Úctu matkám sme vyjadrili milým…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)