Prejsť na obsah

Vranovská nemocnica poskytuje všetky zdravotnícke služby pod jednou strechou

Vranovská nemocnica, ktorá je súčasťou siete nemocníc Svet zdravia, presťahovala a zrekonštruovala doliečovacie oddelenie. 30. apríla 2013 sa uskutočnilo vo Vranovskej nemocnici slávnostné otvorenie zrekonštruovaných priestorov doliečovacieho oddelenia za účasti primátora mesta Vranov a iných významných hostí. Doliečovacie oddelenie Vranovskej nemocnice bolo presťahované z budovy na Rodinnej oblasti na 3. poschodie  budovy polikliniky. Presťahovaním oddelenia do…

13.06.2013

Vranovská nemocnica, ktorá je súčasťou siete nemocníc Svet zdravia, presťahovala a zrekonštruovala doliečovacie oddelenie.

30. apríla 2013 sa uskutočnilo vo Vranovskej nemocnici slávnostné otvorenie zrekonštruovaných priestorov doliečovacieho oddelenia za účasti primátora mesta Vranov a iných významných hostí.

Doliečovacie oddelenie Vranovskej nemocnice bolo presťahované z budovy na Rodinnej oblasti na 3. poschodie  budovy polikliniky. Presťahovaním oddelenia do zrekonštruovaných priestorov sa eliminujú prevozy pacientov sanitným vozidlom, zlepší sa dostupnosť vyšetrovacích zložiek, čo je vzhľadom na vekové spektrum pacientov  a  ich polymorbiditu veľmi pozitívne a vítané.

Úlohou oddelenia je poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre chronicky chorých pacientov nad 18 rokov  po preložení z akútnych lôžok Vranovskej nemocnice, prípadne iných zdravotníckych zariadení alebo pre pacientov s chronickými ochoreniami so zhoršeným zdravotným stavom po odporúčaní  špecialistom, prípadne praktickým lekárom. V spolupráci s rehabilitačným oddelením je zabezpečená rehabilitačná liečba s cieľom obnovy sebestačnosti. Najväčšie spektrum tvoria seniori nad 65 rokov, preto vyšetrovací, liečebný i rehabilitačný proces je prispôsobený týmto pacientom. V súčasnosti je k dispozícii 30 lôžok, izby sú jedno-,  dvoj- a trojlôžkové, pričom väčšina lôžok disponuje samostatným kompletným bezbariérovým sociálnym zariadením. Cieľom hospitalizácie je stabilizácia zdravotného stavu, znovuobnova samoobslužných činností, mobility, aby bol pacient schopný v ďalšej liečbe pokračovať ambulantnou cestou.

„Súčasťou oddelenia je 7  ošetrovacích lôžok, na ktorých je poskytovaná komplexná 24 -hodinová ošetrovateľská starostlivosť. Na úhrade za poskytované služby sa podieľa zdravotná poisťovňa i samotný klient,“ upresnila primárka doliečovacieho oddelenia MUDr. Marína Romanová.

Podľa slov riaditeľa vranovskej nemocnice MUDr. Eugena Leša, tak došlo k ukončeniu  centralizácie poskytovaných zdravotníckych služieb. Hodnota realizovanej investície prevyšuje 100 tis. Eur.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 23.01.2018 | Aktuality

    Sladké srdiečka pre prvodarcov krvi

    Na hematologicko-transfuziologickom oddelení NsP Trebišov, a.s. sa pre prvodarcov rozdávali sladké srdiečka.   Tie vyrába vo svojom voľnom čase pravidelná darkyňa krvi, pani Marieta Koščíková, ktorá ich so sebou priniesla pri príležitosti preberania Jánskeho plakety. Za jej dobročinnosť a dlhodobú podporu myšlienky darovania krvi, úprimne ďakujeme.
  • 25.10.2016 | Aktuality

    Športový deň v nemocniciach

    September je mesiac odchádzajúceho leta a nastávajúcej jesene a práve v tomto čase sa konal v našej nemocnici „Športový deň v úsmevnom duchu“, ktorý pripadol na deň 8.9.2016. Po príchode na miesto činu sa každý zamestnanec prihlásil v „Stánku prvej pomoci,“ kde sa podával dezinfekčný roztok. Po slávnostnom otvorení športového dňa riaditeľkou nemocnice, postupovali  športu…
  • 17.07.2017 | Aktuality

    Nemocnica zorganizovala hry pre deti v Domove sociálnych služieb na Hrabinách

    Nemocnica Svet zdravia Žiar nad Hronom usporiadala už druhý ročník Olympijských hier pre deti z Domova sociálnych služieb na Hrabinách. V domove našlo útočisko okolo 120 detí rôzneho veku a rôzneho postihnutia. Nakoľko sme už v minulosti navštívili toto zariadenie, veríme, že hry, ktoré sme si pre nich pripravili, splnili očakávania. Mnohé aktivity, ako kreatívna…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)