Prejsť na obsah

Workshop lekárov a sestier v nemocnici Svet zdravia Rimavská Sobota

K práci zdravotníckeho pracovníka patrí aj reflektovanie na zmeny. Inovácie v oblasti zdravotníckej techniky, či zdravotníckych pomôcok nás obohacujú a nútia neustále sa vzdelávať. Pacientovi sa snažíme pomôcť tým najvhodnejším a najkvalitnejším spôsobom. Zaistenie kvalitného strednodobého a dlhodobého cievneho vstupu je novým trendom poskytovania lekárskej a ošetrovateľskej starostlivosti a zároveň neoddeliteľnou súčasťou starostlivosti o pacienta. Preto sme 8.8.2023 absolvovali mimoriadne zaujímavý workshop na…

09.08.2023

K práci zdravotníckeho pracovníka patrí aj reflektovanie na zmeny. Inovácie v oblasti zdravotníckej techniky, či zdravotníckych pomôcok nás obohacujú a nútia neustále sa vzdelávať. Pacientovi sa snažíme pomôcť tým najvhodnejším a najkvalitnejším spôsobom.

Zaistenie kvalitného strednodobého a dlhodobého cievneho vstupu je novým trendom poskytovania lekárskej a ošetrovateľskej starostlivosti a zároveň neoddeliteľnou súčasťou starostlivosti o pacienta. Preto sme 8.8.2023 absolvovali mimoriadne zaujímavý workshop na tému Zavádzanie periférnych cievnych katétrov typu Midline.

Po teoretickej časti venovanej indikáciám a kontraindikáciám zavedenia strednodobých cievnych vstupov, anatómii žilového riečiska, zavádzaniu a ošetrovaniu katétra, komplikáciám sme si vyskúšali aj prakticky zaistenie žilového vstupu s pomocou sonografického prístroja. Naši lekári mali zároveň možnosť natrénovať si dokonalé zavedenie periférneho cievneho katétra.

Workshop uvítali aj sestry oddelenia vnútorného lekárstva, nakoľko táto technika aj im ako sestrám umožní adekvátne ošetrovať a používať strednodobé a dlhodobé intravenózne vstupy. Týmto sa výrazne skvalitní starostlivosť o pacientov, zmenší sa ich traumatizácia pri zavádzaní vstupov a zníži aj riziko infekcie s tým spojené.

Za workshop ďakujeme dodávateľovi Teleflex Medical s.r.o a školiteľovi p. Martinovi Drábekovi.

 

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)