Prejsť na obsah

XV. ročník Žiarskeho sesterského dňa

S každoročným jesenným obdobím k nám, v okresnom meste Žiar nad Hronom, prichádza aj Žiarsky sesterský deň. Organizačný tím ŽSD zo Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom v spolupráci s Fakultou zdravotníctva Slovenskej zdravotníckej univerzity v Banskej Bystrici a Regionálnou komorou SaPA pripravili už XV. ročník Žiarskeho sesterského dňa. Nedá nám nespomenúť, že základný kameň …

25.10.2016

S každoročným jesenným obdobím k nám, v okresnom meste Žiar nad Hronom, prichádza aj Žiarsky sesterský deň.

Organizačný tím ŽSD zo Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom v spolupráci s Fakultou zdravotníctva Slovenskej zdravotníckej univerzity v Banskej Bystrici a Regionálnou komorou SaPA pripravili už XV. ročník Žiarskeho sesterského dňa. Nedá nám nespomenúť, že základný kameň  ŽSD položila sestra Milota Kaššová, ktorej aj napriek tomu, že už nie je aktívnym členom organizačného výboru, patrí veľké „Ďakujeme“. Pred 15- timi  rokmi ani netušila, akým smerom sa bude ŽSD uberať, no o to viacej ju v súčasnosti  teší jeho dnešná podoba.

Odbornú stránku konferencie zastrešoval vedecký výbor z fakulty SZU v Banskej Bystrici s predsedníčkou vedeckého výboru doc. PhDr. Beátou Frčovou, PhD. MPH.

018_sest_deň.JPG

Na  15 – tom ročníku ŽSD sme sa  stretli v očakávaní, že naše nové poznatky, ktoré tu získame, nepochybne prehĺbia naše vedomosti v odbore ošetrovateľstvo. Hlavnou témou bolo „ Ošetrovateľstvo v praxi“, čo umožnilo široké zameranie pri výbere prezentovaných prác. Tak ako aj minulé ročníky, aj tento rok sa tu stretli  sestry, PA, iní zdravotnícky pracovníci, aby prezentovali svoje práce z rôznych oblastí zdravotníctva. V odbornej časti veľmi pekných a zaujímavých prednášok sa naše sestry venovali rôznym  témam ako napr.: clostrídiové infekcie v nemocničnom prostredí, komunikačné zručnosti, ústna hygiena v prevencii ventilátorových pneumóniách, KOS o pacientov v JDIS z nemocnice Zelený sen, povinnému očkovaniu detí, a ďalším iným. Veľmi prínosnou témou bola aj prednáška predsedníčky  krajskej KSaPA  PhDr. Jankovičovej, v ktorej nás oboznámila s aktuálnymi zmenami v procese hodnotenia sústavného vzdelávania.

S porovnaním minuloročného ročníka môžeme len skonštatovať, že povedomie a záujem o túto konferenciu je každým rokom vyšší. Tento ročník sa zaregistrovalo 480 zdravotníckych pracovníkov, ktorí už dávno prekročili hranice nášho regiónu, čo  môžeme zhodnotiť veľmi pozitívne a pre nás veľmi motivujúco.

029_sest_deň.JPG

Tento ročník môžeme zhodnotiť ako veľmi úspešný, práve kvôli sestrám, PA a iným zdravotníckym pracovníkom, ktorí svojou aktívnou a pasívnou účasťou na konferencii dali tomuto dňu pečať, pre ktorú sa budú každý rok vracať. Na záver krásneho okrúhleho XV. ročníka  ŽSD námestníčka VN ZH PhDr. Mária Ivanová, ako aj celý organizačný tím  poďakovali všetkým nielen aktívnym účastníkom  za prínosné prednášky, ale aj všetkým pasívnym účastníkom za bohatú účasť na konferencii.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)