Prejsť na obsah

XXII. Getlíkov deň v humenskej nemocnici

Nemocnica s poliklinikou A. Leňa, n. o., ktorá patrí do siete nemocníc Svet zdravia, organizovala odborné lekárske podujatie – XXII. Getlíkov deň. Prof. MUDr. Andrej Getlík, CSc. patrí k významným osobnostiam medicínskej histórie. Na počesť jeho pamiatky sa každý rok uskutočňujú odborné konferencie s medzinárodnou účasťou. Humenská nemocnica chcela tiež vzdať hold vynikajúcemu slovenskému pediatrovi…

13.06.2013

Nemocnica s poliklinikou A. Leňa, n. o., ktorá patrí do siete nemocníc Svet zdravia, organizovala odborné lekárske podujatie – XXII. Getlíkov deň.

Prof. MUDr. Andrej Getlík, CSc. patrí k významným osobnostiam medicínskej histórie. Na počesť jeho pamiatky sa každý rok uskutočňujú odborné konferencie s medzinárodnou účasťou. Humenská nemocnica chcela tiež vzdať hold vynikajúcemu slovenskému pediatrovi a preto sa rozhodla v spolupráci so Spolkom lekárov v Humennom, Snine a Medzilaborciach a Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek zorganizovať XXII. Getlíkov deň.

Podujatie už tradične prináša lekárom odborné poznatky z oblasti pediatrie a jej príbuzných odborov. Program pracovnej schôdze zachytáva široké spektrum chorôb detského veku a uskutoční sa dňa 17. apríla 2013 v hoteli Karpatia v Humennom.

„Verím, že lekárov upúta odborný program  a získajú množstvo poznatkov a kontaktov, ktoré využijú vo svojej praxi v prospech svojich pacientov,“ hovorí MUDr. Mária Vasilová, primárka novorodeneckého oddelenia v humenskej nemocnici.

Profesor Getlík sa stal nestorom slovenskej pediatrie a jej vedúcou osobnosťou. Zaslúžil sa  o rozvoj pediatrickej alergológie a imunológie. Presadzoval moderné a progresívne metódy  v diagnostike a terapii chorôb. V práci, ale i v osobnom živote, bol vzorom pre všetkých – skromnosť, čestnosť, pracovitosť, húževnatosť, vytrvalosť, viera, to boli jeho najväčšie morálne hodnoty. Jeho prístup k deťom a ich rodičom bol vysoko etický a profesionálny. Celý život vzdelával iných aj seba.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 27.05.2019 | Aktuality

    Vranovská nemocnica berie hygienu rúk zodpovedne

    5.máj je Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) vyhlásený za medzinárodný deň hygieny rúk. V tomto ročníku bola kampaň zameraná na všetkých ľudí a sprevádzalo ju heslo „Clean care for all itl’s in your hands„ (bezpečná starostlivosť pre všetkých je v tvojich rukách).   WHO v kampani v roku 2019 vyzýva všetkých, aby boli inšpirovaní globálnym hnutím za…
  • 03.09.2018 | Aktuality

    Galantská nemocnica má novú riaditeľku

    Nemocnica Svet zdravia Galanta má novú riaditeľku. Stala sa ňou Alexandra Pavlovičová, ktorá na pozícii strieda predchádzajúceho riaditeľa Miroslava Zlatohlávka.   „Galantská nemocnica má veľký ľudský a odborný potenciál. Sme rozhodnutí z tejto nemocnice vybudovať vynikajúce, ambiciózne a silné pracovisko, ktoré bude vyhľadávané pacientami a súčasne bude atraktívnym miestom pre zdravotníckych pracovníkov na ich ďalší profesionálny rast,“…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)