Prejsť na obsah

Začiatok letnej sezóny psychiatrickej liečebne

V priestoroch parku pre pacientov psychiatrickej liečebne v rožňavskej nemocnici začala letná sezóna. V mesiaci máj, mimo iných aktivít, zamestnanci psychiatrickej liečebne zorganizovali v  parku deň hier a súťaží spojený s opekaním mäsových výrobkov. Ako hostia boli pozvaní aj klienti DSS Jasanima, s ktorými naši pacienti s entuziazmom súťažili o prvé priečky v bocci, zároveň…

08.06.2016

V priestoroch parku pre pacientov psychiatrickej liečebne v rožňavskej nemocnici začala letná sezóna. V mesiaci máj, mimo iných aktivít, zamestnanci psychiatrickej liečebne zorganizovali v  parku deň hier a súťaží spojený s opekaním mäsových výrobkov.

Ako hostia boli pozvaní aj klienti DSS Jasanima, s ktorými naši pacienti s entuziazmom súťažili o prvé priečky v bocci, zároveň sa zapájali do iných športových aktivít a regenerovali na čerstvom vzduchu. Z nášho pohľadu je park obrovským prínosom pre psychiatrickú liečebňu. Našiel mnohoraké využitie, v letných mesiacoch tu prebiehajú psychoterapie, kognitívne tréningy, pacienti sa aktívne zapájajú do záhradníckych činností ako sadenie kvetov, do realizácie a úprav okrasnej skalky. Z tohto dôvodu vnímame park ako neoddeliteľnú súčasť psychosociálnej rehabilitácie u pacientov s duševným ochorením.

DSC_0035.JPG

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 04.01.2021 | Aktuality

    Vianočné darovanie krvi 2020 v trebišovskej nemocnici

    Predvianočný čas je na hematologickom pracovisku každoročne spojený so zvýšeným záujmom darcov o darovanie krvi.   Nebolo tomu inak ani tento rok. 31 príslušníkov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove darovali spoločne 9450 ml krvi. Spoločnú výzvu primátora mesta Trebišov k darovaniu krvi prijalo 35 darcov krvi, spoločne tak darovali 11250 ml krvi.
  • 16.07.2019 | Aktuality

    Staráme sa o zdravie zamestnancov

    Leto je obdobie tepla, slnka a dovoleniek a hlavne v tomto čase je veľmi dôležité dodržiavať pitný režim a príjem dostatočného množstva vitamínov. Spoločnosť Svet zdravia sa rozhodla poďakovať sa svojim zamestnancom v Nemocnici Galanta, ktorí aj napriek teplotám musia plnohodnotne vykonávať svoju prácu, zdravým darčekom. Hlavné sestry dostali pre svoje oddelenia balenie šumivých multivitamínov Dr. Max s minerálmi.
  • 20.09.2021 | Aktuality

    Dobrovoľníci pomáhali v rimavskosobotskej nemocnici

    V rámci Týždňa dobrovoľníctva sme v Nemocnici Svet zdravia Rimavská Sobota podnikli viacero aktivít. Do natierania plotu a výsadby kríkov sa zapojili naši verní dobrovoľníci, ktorí sú nám vždy k dispozícii pomôcť, keď to len trošku situácia s pandémiou dovolí.   Dobrovoľníkov sme však získali aj z radov zamestnancov technického úseku. V rámci svojho voľného času vyrobili originálnu pergolu pre vistériu,…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)