Prejsť na obsah

Od pondelka sa začínajú v troch nemocniciach Svet zdravia očkovať vybrané skupiny ľudí

V Nemocniciach Svet zdravia Michalovce, Rožnava a Humenné prebieha očkovanie určených skupín ľudí proti ochoreniu COVID-19, ktorí sa prihlásia cez národný portál. Ide o konkrétne skupiny ľudí v zmysle národnej očkovacej stratégie. Michalovská nemocnica je jedným z vakcinačných centier, ktoré stanovilo ministerstvo zdravotníctva. V sieti nemocníc Svet zdravia takéto vakcinačné centrá fungujú ešte v Humennom…

14.01.2021

V Nemocniciach Svet zdravia Michalovce, Rožnava a Humenné prebieha očkovanie určených skupín ľudí proti ochoreniu COVID-19, ktorí sa prihlásia cez národný portál. Ide o konkrétne skupiny ľudí v zmysle národnej očkovacej stratégie.

Michalovská nemocnica je jedným z vakcinačných centier, ktoré stanovilo ministerstvo zdravotníctva. V sieti nemocníc Svet zdravia takéto vakcinačné centrá fungujú ešte v Humennom a Rožňave.

Ako prebieha vakcinácia COVID 19 ?

Je potrebná registrácia na stránke www.korona.gov.sk, kde je v otvorené prihlasovanie pre skupiny ľudí podľa aktuálne platnej vyhlášky Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky.

Po príchode do vakcinačného centra, respektíve ambulancie vypĺňa pacient dotazník, v ktorom sa posudzujú rizikové faktory. Po vykonaní všetkých náležitých úkonov sa pristúpi k samotnej vakcinácií. Po tomto kroku je potrebné, aby pacient počkal na pozorovanie približne 15 minút v čakárni. U rizikových skupín je táto doba predĺžená na 30 minút.

Očkovanie v Nemocnici Svet zdravia Michalovce  

Vakcinácia v michalovskej nemocnici prebieha vo vakcinačnom centre na Duklianskej ulici. Pripravených je päť ambulancií s celkovou dennou kapacitou približne 300 ľudí. Vakcinačné centrum je v prevádzke v pracovné dni od 7.45 do 14.30 h.

Je potrebná registrácia na stránke korona.gov.sk, kde je aktuálne otvorené prihlasovanie v súlade so stratégiou MZSR.

Lekárka radí Čo treba vedieť o očkovaní proti COVID-19

Očkovanie v Nemocnici Svet zdravia Humenné

Očkovanie v humenskej nemocnici prebieha vo vakcinačnom centre na ulici Nemocničná 7 – Pavilón A. Pripravené sú 3 ambulancie s celkovou dennou kapacitou približne 200 ľudí. Vakcinačné centrum je v prevádzke od 8.00 do 15.00 h.

Očkovanie v Nemocnici Svet zdravia Rožňava

Očkovanie v rožňavskej nemocnici prebieha vo vakcinačnom centre na Poliklinike dospelých (0. poschodie). Pripravená je jedna ambulancia, v rámci ktorej očkujeme na dvoch miestach s celkovou dennou kapacitou v počiatočnej fáze približne 300 ľudí.

Vakcinačné centrum bude v prevádzke od 9:00 do 15:30 hod., obedná prestávka 12:00-12:45 hod.

 

Pozrite si kompletné informácie ako sa proti korona vírusu chrániť.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 27.04.2021 | Blog

    Spôsobuje vám pohyb bolesti?

    Rázová vlna je jedna z najúčinnejších liečebných metód v súčasnosti. Jej 95% účinok liečby pôsobí pozitívne pri kostnej prestavbe a upevňuje zdravý a nebolestivý pohyb. Je vhodná tiež pre profesionálnych a rekreačných športovcov. Liečba rázovou vlnou dosahuje vysoké kladné hodnoty okamžitého akustického tlaku. Je vhodná aj tam, kde ťažkosti pretrvávajú pri bežnej liečbe. Liečba rázovou…
  • 19.04.2018 | Aktuality

    Budúce sestry v trebišovskej nemocnici

    V trebišovskej nemocnici sa dňa 09.04.2018 študentky ošetrovateľstva Prešovskej univerzity zoznámili s prácou sestry na pediatrickom oddelení, chirurgickom klastri, OAMISe a oddelení centrálnych operačných sál. Čakal na nich bohatý program plný nielen teoretických poznatkov, ale aj preverenia praktických zručností.   Študentky si mohli v praxi vyskúšať zavádzanie centrálneho venózneho katétra, naučili sa ako si správne dezinfikovať…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)