Prejsť na obsah

Žiarska nemocnica vo svojom areáli zavádza od prvého marca regulované parkovanie

Žiar nad Hronom 24. marca 2017Nemocnica Svet zdravia na jeseň minulého roka ukončila stavebné práce, ktorých výsledkom boli nové parkovacie plochy v jej areáli. Od 1. marca 2017 pristupuje nemocnica k regulácii parkujúcich áut formou spoplatnenia. Dnes je pred budovou polikliniky celkovo 28 nových parkovacích miest, z toho dve pre imobilných pacientov. Zrekonštruované sú cestné komunikácie…

24.02.2017

Žiar nad Hronom 24. marca 2017Nemocnica Svet zdravia na jeseň minulého roka ukončila stavebné práce, ktorých výsledkom boli nové parkovacie plochy v jej areáli. Od 1. marca 2017 pristupuje nemocnica k regulácii parkujúcich áut formou spoplatnenia.

Dnes je pred budovou polikliniky celkovo 28 nových parkovacích miest, z toho dve pre imobilných pacientov. Zrekonštruované sú cestné komunikácie a chodníky. Celková investícia do tohto projektu prevýšila 120 000 eur.

„Cieľom tejto rekonštrukcie bolo vyriešiť dlhodobé problémy s nedostatkom parkovacích miest v areáli nemocnice. Keďže nemocnica je v centre mesta, bez regulácie parkujúcich vozidiel to nebolo možné dosiahnuť. To potvrdila aj skúšobná bezplatná prevádzka nového parkoviska, ktorá trvala od jesene minulého roka. V doobedňajších hodinách jeho kapacita nebola dostatočná. Sme presvedčení, že to bolo spôsobené do veľkej miery aj vozidlami, ktoré nepatrili našim pacientom,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Svet zdravia Žiar nad Hronom Branislav Jaďuď.

Nové parkovisko je určené iba pre návštevníkov nemocnice. Jej zamestnanci majú vyhradenú inú vzdialenejšiu plochu.

„Každá začatá hodina je spoplatnená sumou 0.50 eur. Pre pacientov sme spravili ale ústretový krok a prvá polhodina bude bezplatná. Takto si bude možné vybaviť krátku návštevu ambulancie alebo lekárne. Samozrejme, parkovanie je bezplatné pre držiteľov platného preukazu ZŤP a pre darcov krvi v deň darovania. Skúsenosti z našich ostatných nemocníc dokazujú, že vďaka takýmto pravidlám už nie je problém pre návštevníka svoje auto zaparkovať pohodlne a bezpečne. Navyše sa tým odbúrava aj problém pri vjazde sanitných vozidiel,“ doplnil Branislav Jaďuď.

Základné pokyny parkujúcich návštevníkov:

  • Pri vjazde do  areálu stlačením tlačidla na stojane si vyzdvihnite parkovací lístok.
  • Lístok si starostlivo uschovajte.
  • Pred výjazdom z parkoviska uhraďte parkovné v hotovosti v automatickej pokladni na parkovisku.
  • Lístok vložte do výjazdového stojana do 15 min od zaplatenia v automatickej pokladni.
  • Prípadnú stratu parkovacieho lístka nahláste na recepcii nemocnice.
  • Cena za parkovanie pri strate, alebo poškodení parkovacieho lístka: 50,00 €.
  • Poplatok za zneužitie parkovacieho miesta pre sanitky: 100,00 €.

PARKOVACÍ ČAS – NEPRETRŽITÝ

Cena za parkovanie :  prvých 30 minút bezplatne, každá hodina parkovania : 0,50 €

Oslobodenie od poplatkov za vstup motorových vozidiel do areálu Všeobecnej nemocnice:

  • držitelia preukazu ZŤP
  • držitelia preukazu darcu krvi v deň darovania
  • zásobovanie prevádzok nemocnice ( okrem dealerov )
  • držitelia Janského plakety – strieborná a zlatá
  • držitelia Kňažovického diamantovej plakety

Pacienti a návštevníci oslobodení od poplatku si kartičky deaktivujú pre výjazd z areálu na recepcii nemocnice. Pre deaktiváciu treba predložiť príslušný preukaz.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 14.01.2019 | Procare

    Bradavice sú nepríjemný problém. Viete, ako sa šíria?

    Prečo sa u ľudí, ktorí majú bradavice, časom objavujú ďalšie a ďalšie? Bradavice obyčajné (verrucae vulgares) sú rovnako ako plesne veľmi častým kožným ochorením, ktoré na rozdiel od plesní ľahko postihujú aj zdravého človeka a pomerne rýchlo šíria po tele pacienta. Obyčajne bradavice bývajú lokalizované hlavne na akrach, teda častiach tela so slabšou mikrocirkuláciou, ako…
  • 27.03.2024 | Aktuality

    Veľkonočné fotenie

    Tento rok sme pripravili pre našich najmenších pacientov malé prekvapenie v podobe Veľkonočného fotenia.
  • 30.05.2023 | Aktuality

    PRE NAŠE BUDÚCE MAMIČKY – BYLINNÁ NÁPARKA V MICHALOVKSEJ PÔRODNICI

    Procedúry bylinného naparovania siahajú ďaleko do minulosti. Kombinácia zmesi byliniek, teplej vody a špeciálnej stoličky tvorí základný kameň tejto bylinnej procedúry. Hlavným účelom tejto techniky je uvoľnenie svalov panvového dna, zvlhčenie a otvorenie pôrodných ciest, zmäkčenie hrádze a možné povzbudenie ku kontrakciám. Sekundárnym účinkom je prenikavá vôňa zmesi starostlivo vybraných bylín. Budúca mamička tak môže…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)