Prejsť na obsah

Dobrovoľníci čítali deťom na pediatrickom oddelení

Dobrovoľnícke centrum v Humennom v spolupráci s OZ Celé Slovensko číta deťom pripravilo v rámci marca mesiaca knihy čítania na pediatrickom oddelení v dňoch 21. – 22.3.2019.   Deťom čítali významní a milí hostia. Veľmi si vážime, že sa do aktivity zapojil pán riaditeľ nemocnice a prečítal rozprávku Tri stromy zo Zlatej knihy rozprávok Pavla Dobšinského…

26.03.2019

Dobrovoľnícke centrum v Humennom v spolupráci s OZ Celé Slovensko číta deťom pripravilo v rámci marca mesiaca knihy čítania na pediatrickom oddelení v dňoch 21. – 22.3.2019.

 

Deťom čítali významní a milí hostia. Veľmi si vážime, že sa do aktivity zapojil pán riaditeľ nemocnice a prečítal rozprávku Tri stromy zo Zlatej knihy rozprávok Pavla Dobšinského a pani námestníčka pre ošetrovateľstvo, ktorá deťom čítala príbeh o kolieskových korčuliach z knihy Denis a jeho sestry od spisovateľky Toni Revajovej. Deti sa stretli tiež s  niekoľkými osobnosťami, ktoré dokážu a chcú zapaľovať záujem o čítanie.

Ušľachtilý projekt realizovaný už aj na Slovensku vznikol vďaka pani herečke Viere Kučerovej z Prahy je  zameraný na zvýšenie informovanosti o dôležitosti čítania deťom nahlas, v  našich priestoroch  uvádzala knihovníčka Vihorlatskej knižnice Mgr. Zuzka Švecová, deti veľmi zaujímavo vtiahla do príbehu Harryho Pottera – Kameň Mudrcov.

Deťom čítala aj pedagogička literárno-dramatického odboru PhDr. Eva Jacevičová z humorných príbehov o psíčkovi a mačičke.

Sme radi, že svojou prítomnosťou aj čítaním podporila peknú myšlienku čítania kníh aj autorka a garantka projektu DC Tánička Kosťová.

Stretli sa tu príbehy o zvieratkách i o deťoch, v nich humor i láskavé pripomenutie potreby pomáhať si navzájom, rozhovory o čitateľských začiatkoch a obľúbených detských knihách ako aj najvzácnejšie osobné spomienky na tých, ktorí našich pozvaných hostí kedysi uviedli do sveta kníh a ich skrytých pokladov. Čítanie nám hudobným vystúpením spestrili dievčatá zo Súkromnej strednej odbornej školy pedagogickej EBG –  Timea hrou na gitare a Dominika svojím krásnym hlasom.

V piatok pokračovalo čítanie za účasti vzácnych hostí. Pútavé príbehy z obľúbených detských kníh čítala spisovateľka Gabriela Futová, najviac však zaujala rozprávaním o tom ako knihy píše, ako vznikajú nápady, kde čerpá inšpirácie. Je vzácne,ak sa čitateľ môže osobne porozprávať so spisovateľom.

Herec Divadla J. Záborského v Prešove a červenonosí klaunský doktor Filip Lenárt  svojím čítaním rozchichotal decká aj dospelých.

Piatkový program spestrili svojím vystúpením žiaci ZUŠ Humenné.

Nádherné stretnutie s krásnymi ľuďmi a krásnymi textami, kedy ustupuje realita do pozadia.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 02.07.2018 | Aktuality

    Rimavskosobotská nemocnica získala eurofondy: Nakúpi nový lineárny urýchľovač, CT či USG prístroje

    Nový lineárny urýchľovač, počítačový tomograf, USG či RTG prístroje alebo nové lôžka. To sú len niektoré časti z medicínskeho vybavenia, ktoré plánuje v najbližších troch rokoch nakúpiť Nemocnica Svet zdravia Rimavská Sobota. Využije na to nenávratný finančný príspevok, ktorý získala z eurofondov. Celková plánovaná výška investície vrátane spoluúčasti nemocnice sa vyšplhá na takmer 5,2 milióna…
  • 24.08.2018 | Aktuality

    Hrdí darcovia krvi na Zemplínskej Šírave

    K vrcholom letnej sezóny motorkárov patrí Medzinárodný Motozraz Sveta motocyklov na Zemplínskej Šírave. Jeho piatkovou dopoludňajšou súčasťou je naša mobilná odberová jednotka.   Pri vstupe do odberovej miestnosti našich kolegov z hematologicko – transfuziologického oddelenia už od rána očakávali pravidelní darcovia krvi – motorkári, ktorých bolo napokon 26. Ďakujeme za ich podporu a už tradične sa vidíme…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)