Prejsť na obsah

17. november – Medzinárodný deň predčasne narodených detí

OZ malíček opäť obdaroval najmenších. Do michalovskej nemocnice putoval veľký balík pre predčasne narodené a rizikové bábätká pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí. 

20.11.2023

Balíčky okrem ručne háčkovaných darčekov v rámci projektu Pomáhame srdcom, obsahujú i osobné odkazy od rodičov predčasne narodených detí, ktoré si touto náročnou cestou začiatkov so svojimi deťmi prešli pred časom. V balíčkoch si rodičia nájdu aj knihu Bol raz jeden malíček, ktorá má rodičom a ich bábätkám do dlane dodať silu a odvahu zvládať ťažké chvíle a časopis Malíček, kde nájdu rodičia množstvo cenných informácií, rozhovorov s odborníkmi, rád a povzbudivých príbehov. 

Súčasťou balíčka michalovskému oddeleniu bolo aj príslušenstvo k projektu Prvá fotka bábätka, ktorej cieľom je zmierniť prvotné odlúčenie bábätka a rodiča. Po čase sa stáva fotka milou spomienkou na obdobie príchodu ich dieťatka na svet.  

Nech sa teda prostredníctvom týchto malých darčekov a povzbudivých slov naplnia srdcia rodičov predčasne narodených detí silou, vierou a odhodlaním bojovať s ich bábätkami, ktoré sa na tento svet vypýtali o čosi skôr.

Veľa zdravia a všetko najlepšie k Svetovému dňu tých najväčších bojovníkov! Ďakujeme Občianskemu združeniu Malíček za pomoc a podporu.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 15.12.2021 | Aktuality

    Movember v galantskej nemocnici

    MOVEMBER – fúzatý november je za nami. Do iniciatívy na podporu diskusie o fyzickom a duševnom zdraví mužov sa symbolicky zapojili aj kolegovia z galantskej nemocnice. Vo videu si pozrite, ako im to s fúzami pristalo. O skvelú robotu sa postaral barber Tomáš Horváth z kaderníctva Casanova Movember je celosvetový mesiac fúzov na podporu prevencie…
  • 05.03.2019 | Blog

    Môže dieťa zomrieť na zápchu?

    Pediatričky hovoria, že zapekanie je častým problémom, prečo rodičia s detičkami navštevujú ich ambulancie. Aký je správny postup liečby? Odpovie MUDr. Dana Jurečková, PhD., hlavná lekárka siete nemocníc Svet zdravia pre pediatriu. Stretli ste sa počas vašej praxe s tým, že by dieťa zomrelo na zápchu? Počas svojej 33-ročnej pediatrickej praxe sa pomerne často stretávam…
  • 03.11.2016 | Aktuality

    Lekári galantskej nemocnice vyšetrovali na Zamestnaneckom dni Samsung

    Začiatkom novembra, konkrétne 3. 11. 2016 pripravila spoločnosť Samsung Electronics – logistická organizačná zložka Gáň pri Galante, v rámci podpory svojich zamestnancov v spolupráci s galantskou nemocnicou, skríningové vyšetrenia pre svojich zamestnancov. Nakoľko pracovníci v logistickom centre, na rôznych pracovných pozíciách trpia v rámci pracovnej záťaže najmä poruchami zraku a bolesťami chrbtice, podujali sa zamestnanci…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)