Prejsť na obsah

Primár ortopédie v Nemocnici Medissimo N. Krajcsovics: „Boľavé rameno nezanedbajte“

Peter z Bratislavy mal dlho problémy s ramenom. Odštartoval ich pravdepodobne pád z bicykla pred viac ako desiatimi rokmi. Bolesti sa však rokmi zhoršovali a postupne sa pridala aj obmedzená hybnosť.

15.04.2024

Rameno sa čoraz častejšie ozývalo už aj v noci. Peter vyhľadal odborníkov v Nemocnici Medissimo až v stave, keď sa ramenný kĺb nedal zachrániť. „Bolesti som mal 5 až 7 rokov,“ priznal pacient. Do úvahy už nepripadala artroskopia ramena, ale rovno endoprotéza. Lekár po komplexnej diagnostike naplánoval výmenu ramenného kĺbu. „Vyšetrenie ukázalo, že pacient má degeneratívne poškodenie ramena, takzvanú omartrózu. Je to nezvratný proces, poškodenie nevieme vrátiť späť a rameno by po čase zostalo nehybné,“ vysvetlil situáciu MUDr. Norbert Krajcsovics, primár ortopédie v Nemocnici Medissimo.

Peter absolvoval v Nemocnici Medissimo približne 90-minútový zákrok v celkovej anestézii. „K dispozícii máme najmodernejšie implantáty, ktoré zabezpečujú pacientom vysoký štandard pohybu.  Nahradili sme kĺbne plochy, hlavu ramennej kosti a jamku kĺbu. Operácia je v súčasnosti už veľmi šetrná. Zlepšenie životného komfortu je výrazné,“ zhrnul zákrok operatér Norbert Krajcsovics.  

Peter sa bál práve operácie. To bol hlavný dôvod, pre ktorý riešenie problému tak dlho odkladal. „Mal som strach. Moja predstava bola, že mi budú píliť, rezať ruku, ale MUDr. Krajcsovics moje obavy tak nadľahčil, že som sa nimi prestal zaťažovať a hodil som ich za hlavu. Spoľahol som sa vyslovene na doktora,“ objasnil Peter, prečo sa napokon pre operáciu rozhodol.  „Keď som si líhal na operačný stôl, bol som pokojný,“ doplnil. 

Po zákroku dostal na šesť týždňov ortézu, už po prvej kontrole bol lekár s pooperačným stavom spokojný. „Po sňatí ortézy začneme s cielenou, komplexnou rehabilitáciou,“ spresnil MUDr. Krajcsovics. Peter by sa chcel opäť vrátiť o obľúbenému športu – k bicyklovaniu.

Príbeh pacienta Petra zaznamenala RTVS v odbornej medicínskej relácii Moja diagnóza. Uvidíte v nej nielen diagnostiku, ale aj operačný zákrok a rehabilitáciu v Nemocnici Medissimo. Pozrieť si ju môžete tu.


Objednajte sa na vyšetrenie už dnes

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 11.08.2021 | Blog

    Zápal močových ciest a jeho príčiny

    Infekcie močových ciest sa v populácii radia na druhé miesto za infekcie dýchacích ciest. U koho sa vyskytujú najčastejšie? Čo je najčastejšia príčina ich vzniku? Aj na tieto otázky odpovedá MUDr. Katarína Topoliová z urologickej ambulancie v ProCare Vlčie hrdlo v Bratislave. V prvom roku života sa infekcie močových ciest u detí častejšie vyskytujú u…
  • 15.03.2021 | Aktuality

    Podpora od spoločnosti Kaufland pre humenskú nemocnicu

    Spoločnosť Kaufland Slovensko, vyjadrila vďaku a podporu zdravotníkom  nemocnice A. Leňa v Humennom.   Paleta s trvanlivými potravinami – džús, káva, čaj, sušienky, oriešky, tyčinky dodala energiu na pracoviskách, ktoré sú momentálne najviac vyťažené. V mene celého kolektívu humenskej nemocnice chceme úprimne poďakovať za podporu, ktorú nám týmto spôsobom prejavili.
  • 24.05.2023 | Aktuality

    Vedúca sestra svidníckej nemocnice získala ocenenie Biele srdce

    Vedúca sestra so špecializáciou ambulantných úsekov Nemocnice Svet zdravia Svidník Mária Keselicová získala ocenenie Biele srdce. Ocenenie každoročne udeľuje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier. Biele srdce je celosvetový symbol sestier. Jeho tvar je prejavom humánnej komunikácie a pomoci a súčasne miestom, odkiaľ pramení kvalita ošetrovateľskej starostlivosti. Biela farba zas symbolizuje prelínanie…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)