Prejsť na obsah

Masáž lávovými kameňmi zbaví bolesti i stresu

Masáž je pre väčšinu z nás veľmi príjemným zážitkom, ktorý má navyše mnohé zdravotné benefity. Čoraz obľúbenejšia sa stáva masáž lávovými kameňmi. A právom! Patrí totiž k najlepším terapiám na celkovú regeneráciu a relaxáciu organizmu. Prečo lávové kamene? Už starovekí učenci prikladali kameňom liečivú moc. Nádherne hladké lávové kamene sú sopečného pôvodu a pochádzajú väčšinou…

13.01.2021

Masáž je pre väčšinu z nás veľmi príjemným zážitkom, ktorý má navyše mnohé zdravotné benefity. Čoraz obľúbenejšia sa stáva masáž lávovými kameňmi. A právom! Patrí totiž k najlepším terapiám na celkovú regeneráciu a relaxáciu organizmu.

Prečo lávové kamene?

Už starovekí učenci prikladali kameňom liečivú moc. Nádherne hladké lávové kamene sú sopečného pôvodu a pochádzajú väčšinou z ekologicky čistých oblastí Južnej Ameriky. Najčastejšie ide o čadiče, ktoré majú charakteristickú tmavošedú až čiernu farbu a vyznačujú sa schopnosťou výborne absorbovať, udržiavať a následne odovzdávať teplo.

masaz lavove kamene

Aké sú účinky masáže?

Teplo, ktoré z nahriatych kameňov sála, vám dokáže spolu s pôsobením špeciálnej masáže príjemne uvoľniť a zrelaxovať svalstvo, zlepšiť metabolizmus tkanív, stimulovať krvný obeh, upokojiť bolestivé miesta na tele, uvoľniť stiahnuté a stuhnuté svaly, psychicky uvoľniť a nabudiť samoliečebné schopnosti vášho organizmu.

Pri dlhodobom pôsobení lávových kameňov sa navyše začnete potiť, čím sa váš organizmus prečistí a zbaví škodlivých látok, takže sa detoxikujete.

Kedy sa odporúča masáž lávovými kameňmi?

Ide o skvelý zážitok, ktorý vám pomôže zbaviť sa napätia, stresu a pomáha aj keď trpíte úzkostnými stavmi. Masáž lávovými kameňmi je výborná pre všetkých, ktorých trápia bolesti chrbta, priam zázračne funguje na stuhnuté svalstvo a, čo vás možno prekvapí, je odporúčaná aj pri nespavosti. Nahriate a príjemne horúce kamene sú účinné tiež pri artritíde a pomôžu aj pri problémoch so studenými nohami.

Procedúra nie je pre každého

Je zopár kontraindikácií, kedy by ste sa masáži s horúcimi lávovými kameňmi mali radšej vyhnúť, alebo ju najprv skonzultovať s vašim lekárom. Týka sa vás to najmä ak máte nejaké ochorenie srdca, trpíte vysokým krvným tlakom, máte cukrovku či epilepsiu.

Rovnako sa masáži vyhnite, ak máte infekčné ochorenie, zápal či horúčku, ak ste nedávno boli operovaní, máte silnú, bolestivú menštruáciu alebo ste tehotná.

Akékoľvek kožné problémy sú tak isto kontraindikáciou tejto masáže, vrátane modrín, poranení, popálenín či kŕčových žíl.

Vyskúšajte a oddýchnite si

Prírodná terapia lávovými kameňmi by v dnešnom pretechnizovanom svete mohla byť presne tým, čo vám prinesie oddych a relax do duše, posilní i ozdraví telo a dodá energiu celému vášmu organizmu.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 06.06.2016 | Aktuality

    Medzinárodný deň detí – Galanta

    Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, ktorý sa oslavuje vo väčšine krajín sveta 1. júna už od roku 1925, potešil riaditeľ Nemocnice s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s., Ing. Marián Haviernik spoločne s kolegami z vedenia deti, hospitalizované na Pediatrickom oddelení nemocnice, malým prekvapením v podobe sladkých darov. Vedenie chcelo deťom nie len spríjemniť tento…
  • 20.05.2020 | Aktuality

    Výzva motorkárom: Príďte darovať krv

    Hematologicko-transfúziologické oddelenie Nemocnice Svet zdravia Michalovce vás v spolupráci s časopisom Svet motocyklov a portálom motofan.sk pozývajú pomôcť v podobe darovania tej najcennejšej tekutiny.   PRÍĎTE DAROVAŤ KRV NAJVZÁCNEJŠIU TEKUTINU ODBEROVÉ DNI: 26. MÁJ 2020, UTOROK 28. – 29. MÁJ 2020, ŠTVRTOK – PIATOK V ČASE 7.00 – 10.00 HOD Hematologicko-transfúziologické oddelenie Nemocnice Svet zdravia…
  • 14.11.2023 | Aktuality

    Našli sme najlepšieho budúceho lekára a sestru!

    Budúci lekári a sestry z celého Slovenska si vyskúšali reálnu prácu v topoľčianskej nemocnici. Vyskúšali si, ako správne resuscitovať, popisovanie snímok na rádiodiagnostickom oddelení, ale aj laparoskopiu na operačných sálach. Druhý novembrový víkend sa niesol v topoľčianskej nemocnici v znamení finále siedmeho ročníka celoslovenskej súťaže pre budúcich lekárov a sestry Medik a Florence roka 2023.

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)