Prejsť na obsah

Chirurgické odstránenie znamienok

Nie každé znamienko predstavuje nebezpečenstvo, no v prípade, že sa prejavujú zmeny v jeho tvare, veľkosti alebo sfarbení, odporúča sa chirurgické odstránenie.   Odstránenie prebieha formou krátkeho ambulantného zákroku v lokálnom znecitlivení. Postup spočíva v odstránení, zošití a následnom histologickom skúmaní, ktorého výsledky sú známe do 14 dní. Problematické znamienka sa zoperujú ihneď, v ostatných  prípadoch sa odporúča absolvovať zákrok…

12.12.2017

Nie každé znamienko predstavuje nebezpečenstvo, no v prípade, že sa prejavujú zmeny v jeho tvare, veľkosti alebo sfarbení, odporúča sa chirurgické odstránenie.

 

Odstránenie prebieha formou krátkeho ambulantného zákroku v lokálnom znecitlivení. Postup spočíva v odstránení, zošití a následnom histologickom skúmaní, ktorého výsledky sú známe do 14 dní.

Problematické znamienka sa zoperujú ihneď, v ostatných  prípadoch sa odporúča absolvovať zákrok v období mimo letných mesiacov, kedy je menšia pravdepodobnosť bakteriálnej infekcie.

Odstránenie stehov sa realizuje po 7 – 14 dňoch, v závislosti na mieste, kde bol operačný zákrok vykonaný. Po odstránení stehov zostávajú jazvyčky, ktoré sú však po dobre vykonanej práci a priaznivom hojení takmer neviditeľné.

Proces hojenia závisí od viacerých faktorov:

  • rodovej predispozície,
  • umiestnenia,
  • veku,
  • dodržiavania kľudového režimu a pod.

Viac informácií o znamienkach si môžete pozrieť v nasledovnom videu.

Informácie o dermatologických vyšetreniach nájdete na našej webovej stránke.

Páčila sa vám táto rada od MUDr. Karovičovej ProCare CentralViac rád od našich lekárov si môžete prečítať v blogu O zdraví.

Máte otázky ohľadom vášho zdravotného stavu? Vyskúšajte našu službu ProCare Lekár 24. Náš odborník na telefóne je tu pre vás 24 hodín/7 dní v týždni.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 04.02.2019 | Aktuality

    Budúce mamičky sa opäť môžu prísť do humenskej nemocnice poradiť s primárom

    Budúce mamičky majú aj tento mesiac možnosť navštíviť humenskú pôrodnicu, pozrieť si jej priestory a primára sa opýtať na všetko, čo ich zaujíma. Nemocnica Svet zdravia Humenné zaviedla minulý rok novú tradíciu a pre mamičky pripravuje pravidelné stretnutia s primárom. To najbližšie sa uskutoční v utorok 5. februára o 14:00 h na prvom poschodí gynekologicko-pôrodníckeho…
  • 02.04.2024 | Aktuality

    EMG workshop v Rimavskej Sobote

    V dňoch 21.3. – 22.3.2024 sa ako za posledné roky konal EMG workshop, ktorý organizovala Sekcia pre neuromuskulárne ochorenia, Slovenská neurologická spoločnosť SLS a Penta Hospitals SK, a. s., Všeobecná nemocnica Rimavská Sobota.
  • 01.07.2022 | Aktuality

    Zdravotníci nemocnice na Dni mesta Svidník

    Mesto Svidník organizovalo po dvoch dlhých rokoch svoju tradičnú akciu pre verejnosť “Dni mesta Svidník“. Podujatie svojou aktívnou účasťou podporili aj zdravotníci nemocnice Svidník, ktorí ponúkali okoloidúcim návštevníkom akcie, možnosť skontrolovať si svoj krvný tlak, pulz, hodnotu krvného cukru, orientačné vyšetrenia krvnej skupiny, či príjemnú relaxačnú masáž krčnej chrbtice. Nechýbala ani edukácia k správnej dezinfekcií rúk.…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)