Prejsť na obsah

Do práce na bicykli 2017

Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. sa tento rok po druhý krát zapojila do štvrtého ročníka celonárodnej súťaže „Do práce na bicykli 2017″, s vlastným dvojčlenným tímom v zložení sestry Júlie Horváthovej z Gastroenterologickej ambulancie a sanitára Tomáša Forró z Interného oddelenia. Cieľom súťaže je motivovať ľudí, aby čo najviac využívali bicykel ako…

22.06.2017

Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. sa tento rok po druhý krát zapojila do štvrtého ročníka celonárodnej súťaže „Do práce na bicykli 2017″, s vlastným dvojčlenným tímom v zložení sestry Júlie Horváthovej z Gastroenterologickej ambulancie a sanitára Tomáša Forró z Interného oddelenia.

Cieľom súťaže je motivovať ľudí, aby čo najviac využívali bicykel ako každodennú formu dopravy do zamestnania. Inak tomu nebolo ani v tomto prípade.

Tím GAGA Svet zdravia – NsP Galanta sa celkovo umiestnil na 1131. mieste z 2566 tímov z celého Slovenska. Aj zásluhou nášho tímu dosiahla celá Galanta vynikajúce výsledky a to v nasledovných parametroch. Priemer najazdených km / obyvateľ – 1,23 km, ušetrených CO2 (kg) – 88,65 kg CO2, počet najazdených km – 354,61 km a celkový počet jázd – 66.

Spomínaná sestra Júlia Horváthová sa dokonca umiestnila v rámci Galanty na prvom mieste v kategórii jednotlivcov s 322,09 najazdenými kilometrami a v rámci celého Slovenska sa umiestnila na 842. mieste z celkového počtu účastníkov 8532. Hlavným cieľom kampane je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

Vyhlasovateľom súťaže je: Národný cyklokoordinátor Peter Klučka, Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Tohtoročnou tvárou kampane je Peter Sagan.

Vyhodnotenie súťaže s kultúrnym programom sa uskutočnilo 16. júna 2017 pred budovou Mestského úradu Galanta o 17:00 hod., aj za prítomnosti zástupcov nemocnice, ktorí účastníkom zablahoželali k dosiahnutým výsledkom, odovzdali im vecné dary a popriali veľa ďalších šťastných kilometrov. Blahoželáme!

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 18.06.2019 | Aktuality

    Na pediatrickom oddelení sa rozdávala radosť

    Štedrosť je jednou z cnosti, ktorú preukázali organizátori a účastníci podujatia Sačurovský traktor.   Počas podujatia sa vyzbieralo symbolické vstupné, ktoré sa vďaka partnerom a sponzorom zaokrúhlilo na sumu 500€ na zakúpenie pulzného oxymetra, ktorý slúži na meranie stupňa okysličenia krvi v ľudskom tele. Okrem sumy, ktorú vyzberali, na nadštandardnú izbu pediatrického oddelenia podarovali nový televízor. „Sám…
  • 20.06.2020 | Aktuality

    Deň detí v partizánskej nemocnici

    Dňa 19. 6. 2020 sa v areáli našej nemocnice uskutočnil deň detí pre deti našich zamestnancov s množstvom atrakcií. Nechýbal skákací hrad, maľovanie na tvár, cukrová vata a popcorn, rôzne súťaže a aktivity s animátormi. Okrem toho sa pre všetkých zúčastnených varil guláš až v dvoch kotlinách. Akcia bola úspešná a aj napriek tomu, že…
  • 30.03.2021 | Aktuality

    Deň lekárov v humenskej nemocnici

    Dnešný deň sa v nemocnici Andreja Leňa v Humennom niesol v sviatočnej atmosfére Dňa lekárov– sviatku, kedy si pripomíname dôležitosť a význam všetkých lekárov, ich prácu a prínos do našich životov.   „Aj keby si pacient mohol byť vedomý toho, že jeho stav je veľmi vážny, môže sa uzdraviť, keď má vieru vo svojho dobrého lekára.“ (Hippokratés) Pri tejto príležitosti…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)