Prejsť na obsah

Dom ošetrovateľskej starostlivosti nemocnice v Banskej Štiavnici získal ocenenie Oddelenie roka 2016

Oddelenie roka, toto ocenenie získal Dom ošetrovateľskej starostlivosti (DOS) nemocnice v Banskej Štiavnici za rok 2016. Od 1. mája tohto roka Dom ošetrovateľskej starostlivosti disponuje 20 lôžkami. Ošetrovateľskú starostlivosť sa snažíme poskytovať čo najväčšiemu počtu klientov, ktorí majú o takýto typ ošetrovateľskej starostlivosti záujem. Od júna je oddelenie v nových zrekonštruovaných priestoroch, s hygienickým štandardom…

14.07.2016

Oddelenie roka, toto ocenenie získal Dom ošetrovateľskej starostlivosti (DOS) nemocnice v Banskej Štiavnici za rok 2016.

Od 1. mája tohto roka Dom ošetrovateľskej starostlivosti disponuje 20 lôžkami. Ošetrovateľskú starostlivosť sa snažíme poskytovať čo najväčšiemu počtu klientov, ktorí majú o takýto typ ošetrovateľskej starostlivosti záujem. Od júna je oddelenie v nových zrekonštruovaných priestoroch, s hygienickým štandardom pre klientov. V priestoroch, kde je umiestnený Dom ošetrovateľskej starostlivosti sa nachádza aj oddelenie dlhodobo chorých, čo umožní vzájomnú spoluprácu.

20160701_134245.jpg

Za pomoci fyzioterapeutov a sociálnej sestry chceme spoločnou prácou tohto kolektívu vytvoriť ešte lepšie podmienky pre našich klientov. Umiestneným klientom sa poskytuje ošetrovateľská starostlivosť aj dva mesiace. Preto z pobytu klientov na našom oddelení  vytvoriť „náhradný druhý domov“ je pre nás dôležitou prioritou.

20160627_152915.jpg

Novinkou je aj pôsobenie 6 dobrovoľníčok, ktoré nezištne pomáhajú spríjemniť chvíle klientov.  Ochotne načúvajú ich životným a často zaujímavým osudom. V dnešnej dobe, kedy  peniaze znamenajú pre nás veľa, príde niekomu nepochopiteľné, že svoj voľný čas  darujú v  prospech niekoho neznámeho. V spoločenskej miestnosti sa s klientami venujú rôznym ručným prácam –  ergoterapii.

20160526_140235.jpg

Prechádzkou mimo oddelenia sú pomocou pre klientov hlavne v letných mesiacoch, kedy si môžu užívať slnečné lúče. V spoločnom kruhu zaznie aj tichá modlitba. Odmenou pre dobrovoľníka je predovšetkým dobrý pocit z pomoci tým, ktorí to najviac  potrebujú.

20160627_152421.jpg

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 22.10.2021 | Aktuality

    Očkujeme sa proti chrípke

    Cieľom Dňa očkovania v sieti našich zariadení je zvýšiť počet zdravotníkov chránených pred chrípkou očkovaním, motivovať ostatných kolegov a prispieť tak k ochrane ich zdravia a obmedzeniu cirkulácie vírusu chrípky v našich zdravotníckych zariadeniach. Očkovanie je klúčové „Zdravotníci by mali byť zodpovední a ísť príkladom. Patria do špecifickej rizikovej skupiny, pracujú vo vysoko rizikovom prostredí…
  • 08.10.2019 | Aktuality

    3. ZEMPLÍNSKE PEDIATRICKÉ KAZUISTIKY

    Detské a novorodenecké oddelenie Nemocnice Svet zdravia Michalovce pod záštitou riaditeľa Ing. Mariána Haviernika organizovalo na Zemplínskej Šírave už tretí ročník kazuistík.   Primárka pediatrického oddelenia a odborný garant podujatia MUDr. Dana Jurečková, PhD. hodnotí výsledok pozitívne aj vďaka faktu, že tento rok sa kazuistík zúčastnilo až 136 lekárov a 25 sestier z Prešovského a…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)