Prejsť na obsah

Festival zdravia a zdravého životného štýlu aj v Trebišove

Festival zdravia a zdravého životného štýlu zavítal aj do Trebišova.   Slnečný májový piatkový deň 19.05.2017 si obyvatelia mesta užili zaujímavé atrakcie, ktoré sa konali na námestí Štefana B. Romana v čase od 10:00 hod. do 18:00 hod. Tejto akcie podporujúcej myšlienku zdravia a zdravého životného štýlu sa zúčastnila aj trebišovská nemocnica, ktorá si pre…

23.05.2017

Festival zdravia a zdravého životného štýlu zavítal aj do Trebišova.

 

Slnečný májový piatkový deň 19.05.2017 si obyvatelia mesta užili zaujímavé atrakcie, ktoré sa konali na námestí Štefana B. Romana v čase od 10:00 hod. do 18:00 hod.

Tejto akcie podporujúcej myšlienku zdravia a zdravého životného štýlu sa zúčastnila aj trebišovská nemocnica, ktorá si pre návštevníkov festivalu pripravila niekoľko zaujímavých aktivít. V stánku Sveta zdravia sme ponúkali ľuďom, ktorí si prišli na festival zdravia preveriť svoj zdravotný stav, meranie krvného tlaku, saturáciu hemoglobínu kyslíkom a meranie glukomerom.

Okrem toho mala naša nemocničná epidemiologička pripravenú krátku, edukačnú prednášku o hygiene rúk a o ich dezinfekcii. Ľudia si mohli metódu dezinfekcie rúk priamo overiť pomocou UV lampy. Veľa ľudí bolo prekvapených, ako si nedostatočne umývajú ruky mysliac si, že to robia správne. A to bol aj zmysel našej činnosti – prevencia a edukácia ľudí, ktorou vieme predísť mnohým zdravotným problémom. Takisto sme zaznamenali u niekoľkých návštevníkov zvýšenú hladinu cukru, pričom sme ich upovedomili o nutnosti návštevy diabetologickej ambulancie. Okrem toho si mohli návštevníci festivalu v rámci atraktívneho programu zdravotnej poisťovne Dôvera zistiť svoju krvnú skupinu, zmerať hladinu stresu a jeho zvládanie, špecialisti ponúkali ľuďom tipy na kvalitnejší spánok, diagnostiku chodidiel a rady pre zdravé držanie tela.

DSC_0270.JPG

Deti si užili zábavu v detskom kútiku a pri maľovaní na tvár. Celý deň prebiehal v príjemnej atmosfére, ľudia sa zaujímali o atraktívny program a o svoj zdravotný stav. Výsledkom našej celodennej aktivity bola snaha o poukázanie na starostlivosť o svoje zdravie a na dôležitosť prevencie obyvateľstva pred civilizačnými ochoreniami.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 16.03.2018 | Aktuality

    Liečivé prostredie

    Oči sú zrkadlom duše a aj to bol jeden z dôvodov, prečo v trebišovskej nemocnici pribudli kvetináče plné krásnych kvetín.   Slúžia pre pohladenie duše všetkým pacientom a návštevníkom nemocnice. Vytvorenie tohto liečivého prostredia  spríjemňuje čakanie na niekedy nie celkom príjemné vyšetrenie. Veríme, že takto vytvorená oáza kvetín bude spríjemňovať a tešiť stále viac a viac pacientov.
  • 13.02.2019 | Aktuality

    Školy môžu súťažiť o virtuálnu anatomickú učebňu

    Aké svaly má človek v tele, kadiaľ prechádzajú cievy či z koľkých častí sa skladá kostra sa môžu učiť študenti stredných zdravotníckych škôl v 3D priestore. V súťaži, ktorú organizuje Svet zdravia, Samsung a Virtual Medicine, totiž môžu pre svoju školu získať zriadenie virtuálnej anatomickej učebne. Stačí, ak svoju školu zaregistrujú na www.ucebnavau.sk a natočia…
  • 18.11.2022 | Aktuality

    Maturanti prišli darovať krv

    Hovorí sa, že stužkovú slávnosť zažiješ iba raz za život. Maturanti gymnázia duklianskych hrdinov zo Svidníka a maturanti gymnázia zo Stropkova mali možnosť zažiť netradičnú stužkovú aj na Hematologicko – transfúziologickom pracovisku nemocnice Svidník a to ako darcovia krvi. Odberový deň vyhradený pre študentov sa niesol v znamení stužkovej slávnosti. Slávnostné privítanie vo forme nealkoholického…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)