Prejsť na obsah

Moderný RTG prístroj v Nemocnici Penta Hospitals Medissimo

Nemocnica Medissimo ponúka široké spektrum služieb pre dospelých pacientov počnúc komplexnou diagnostikou, celú škálu operačných výkonov od artroskopických operácií až po primárne náhrady kĺbov s nadväzujúcou lôžkovou a ambulantnou rehabilitáciou. Nemocnica má špičkový tím skúsených odborníkov a najmodernejšie prístrojové vybavenie.

28.03.2024

Kvalitnú diagnostiku a liečbu nielen pre športovcov ponúka Nemocnica Medissimo v Bratislave. K tomu, aby bola zabezpečená špičková diagnostika dopomáha aj jedna z prvých inštalácií nového RTG zariadenia MULTIX Impact od spoločnosti Siemens Healthineers.

Prístroj umožňuje vysokú kvalitu snímok všetkých pacientov, a to pri najnižšej možnej dávke žiarenia. Modulárny röntgenový systém umožňuje prispôsobenie a adaptovanie konfigurácie zariadenia na individuálne potreby zdravotníckeho zariadenia.

Kvalitná diagnostika

V Nemocnici Medissimo sa zrealizovala aj jedna z prvých inštalácií nového RTG zariadenia Siemens Healthineers MULTIX Impact.

 „Siemens Healthineers MULTIX Impact röntgenový prístroj pokrýva všetky potreby moderného rádio-diagnostického oddelenia. Štandardizuje pracovné postupy a výsledky a zároveň umožňuje vysokú kvalitu snímok všetkých pacientov, a to pri najnižšej možnej dávke žiarenia. Jedná sa o modulárny röntgenový systém umožňujúci prispôsobenie a adaptovanie konfigurácie zariadenia na individuálne potreby zdravotníckeho zariadenia. Je vybavený inovatívnym softvérom Smart Ortho pre tzv. „automatické zošívanie/spájanie“ obrazu celej chrbtice alebo dolných končatín pomocou rýchleho a automatizovaného snímkovania pacienta. Znamená to, že počas snímkovania sú vyhotovené štyri snímky, ktoré sú následne „zošité“ – spojené do jednej dlhej a spracované softvérom v počítači. Takto komplexne a ucelene spracované snímky sú nakoniec odosielané na úložisko dát. Ďalšie inovatívne softvérové funkcionality prispievajú napríklad aj k skráteniu doby vyšetrenia či komfortu pacientov,“ vysvetľuje Vladimír Šolík, výkonný riaditeľ Siemens Healthineers Slovensko.

Prečo Nemocnica Medissimo

Ponúka široké spektrum služieb pre dospelých pacientov počnúc komplexnou diagnostikou, celú škálu operačných výkonov od artroskopických operácií až po primárne náhrady kĺbov s nadväzujúcou lôžkovou a ambulantnou rehabilitáciou. Nemocnica má špičkový tím skúsených odborníkov a najmodernejšie prístrojové vybavenie.

Súčasťou nemocnice sa stala renomovaná klinika jednodňovej starostlivosti Sportclinic, čím sa dovŕšil proces redizajnu zdravotnej starostlivosti siete Pentahospitals na území hlavného mesta. Nemocnica prešla rekonštrukciou a personálno-technickým posilnením. Nový koncept zdravotnej starostlivosti poskytuje od roku 2024.  Pacientov čaká okrem kvalitnej zdravotnej starostlivosti aj príjemné komorné prostredie poskytujúce súkromie, pokojnú atmosféru, jednolôžkové nadštandardné izby s výhľadom na jazero Draždiak a individuálny prístup.

Medissimo je tu nielen pre vrcholových či rekreačných športovcov s úrazmi a ochoreniami kĺbov, ale aj pre aktívnych ľudí rôzneho veku.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 04.05.2020 | Aktuality

    Prítomnosť otca pri pôrode je povolená

    V rámci aktuálneho postupného uvoľňovania opatrení sa môžu budúce mamičky tešiť v pôrodniciach Svet zdravia na prítomnosť blízkeho pri pôrode.   Všetkými nastavenými bezpečnostnými hygienickými normami počas pandémie COVID-19 sa snažíme zachovať čo najprirodzenejší priebeh pôrodov v pôrodniciach Svet zdravia. Vzhľadom na aktuálnu situáciu je potrebné rešpektovať určité opatrenia, ktoré majú chrániť jednak budúcu mamičku, ale…
  • 18.06.2019 | Aktuality

    ZADÝCHAVATE SA? DAJTE SA VYŠETRIŤ AJ VY!

    To bol názov akcie, ktorá sa prvý krát konala 13.6.2019 vo vestibule našej nemocnice. Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša prvý krát zorganizovala pod vedením MUDr. Jozefa Hlinku meranie pľúcnej kapacity spirometrom. Úlohou akcie bolo poskytnúť verejnosti informácie týkajúcich sa pľúcnych ochorení, vykonanie orientačného spirometrického vyšetrenia a vyšetreným osobám s pozitívnym nálezom odporučiť vyšetrenie u špecialistu. Akcia…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)