Prejsť na obsah

V Žiari nad Hronom sa uskutočnil XXVI. deň primára MUDr. Jána Straku

Už je tradíciou, že každý rok Slovenská lekárska spoločnosť, Slovenská gynekologicko-pôrodnícka spoločnosť, Spolok lekárov Žiar nad Hronom v spolupráci so Svetom  zdravia – Všeobecná nemocnica a gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Žiari nad Hronom organizujú odbornú konferenciu, kde sa stretávajú odborníci z celého Slovenska v oblasti gynekológie a pôrodníctva. Tento rok sa uskutočnil 24. marca v Žiari nad Hronom už XXVI.…

10.04.2017

Už je tradíciou, že každý rok Slovenská lekárska spoločnosť, Slovenská gynekologicko-pôrodnícka spoločnosť, Spolok lekárov Žiar nad Hronom v spolupráci so Svetom  zdravia – Všeobecná nemocnica a gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Žiari nad Hronom organizujú odbornú konferenciu, kde sa stretávajú odborníci z celého Slovenska v oblasti gynekológie a pôrodníctva. Tento rok sa uskutočnil 24. marca v Žiari nad Hronom už XXVI. ročník tohto odborného podujatia.

 

Primár Ján Straka patril k prvej generácii primárov gynekológov, zakladateľov a budovateľov zdravotníctva v našej krajine. Počas svojej odbornej kariéry sa venoval liečbe a starostlivosti o ženu, matku a novorodenca. Veľkú pozornosť venoval aj včasnému vyhľadávaniu zhubných ochorení žien, či zdravotnej výchove. Na jeho počesť bola pred  26. rokmi založená odborná konferencia. V piatok 24. marca v Žiari nad Hronom sa stretlo približne 150 lekárov, ktorí si vypočuli prednášky na tému starostlivosť o ženu, matku a dieťa.

Podujatie slávnostne otvoril primár oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom MUDr. Ladislav Kukolík, ktorý je zároveň aj viceprimátorom mesta Žiar nad Hronom. V rámci tejto konferencie bolo odovzdávanie pamätnej medaily primára Jána Straku. Tú si tento rok z rúk MUDr. Gabriely MajcherovejMUDr. Ľuboša Zelizňáka prevzal MUDr. Peter Brenišin, lekár ambulancie gynekologickej urológie v Poprade, a to za dlhoročnú aktívnu účasť na tejto konferencii. Tejto konferencie sa opäť zúčastnili obaja synovia primára Straku. „Jeho práca nebola zbytočná, som rád, že našiel svojich pokračovateľov,“ uviedol syn Peter.

DSC_0206.JPG

Nemocnicu v Žiari nad Hronom zastupoval MUDr. Štefan Paľúch, Mgr., zástupca primára OAIM, ktorý prednášal na tému 20 rokov epidurálnej analgézie v Žiari nad Hronom. „V žiarskej pôrodnici sa celkovo narodilo už 1300 detí s epidurálnou analgézou. Je to služba, ktorú poskytujeme 24 hodín denne, ako jediná nemocnica z okolia. Pôrod s epidurálnou analgézou nemá negatívny vplyv na matku ani dieťa a rodičky ho vnímajú veľmi pozitívne.“, poznamenal MUDr. Paľúch.

So svojimi prezentáciami vystúpili lekári z Bratislavy, Košíc, Trenčína, Dubnice nad Váhom, Žiliny, Martina, Popradu, Myjavy a zo Spišskej Novej Vsi. Svojou prednáškou o popôrodnej diastáze a o potrebnými cvikmi na spevnenie panvového dna zaujala fyzioterapeutka Monika Šrenkelová  – Rehab Women.

Na záver primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Žiari nad Hronom MUDr. Anton Ďurkech vyzdvihol význam a dlhoročnú tradíciu tohto odborného podujatia a poďakoval všetkým prítomným za vysokú účasť. Uvedené podujatie podporil svojou účasťou aj riaditeľ Všeobecnej nemocnice v Žiari nad Hronom Mgr. MVDr. Branislav Jaďuď, MBA.

DSC_0205.JPG
Slávnostné otvorenie konferencie
DSC_0240.JPG

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 15.11.2017 | Aktuality

    Nová michalovská nemocnica otvorí brány: Toto musíte vidieť!

    Nová nemocnica je na svete a len dni ostávajú do jej otvorenia. Už v sobotu 25. novembra si budú môcť Michalovčania a všetci z okolia prísť pozrieť nemocnicu novej generácie na vlastné oči!   Osem moderných operačných sál, vyše tri stovky lôžok, pôrodné izby, komplexná rádiodiagnostika či moderná architektúra. Aj taká je nemocnica novej generácie v Michalovciach, do ktorej…
  • 04.06.2019 | Blog

    Je lepšie používať tampóny alebo menštruačný kalíšok?

    Tampón je ženská hygienická pomôcka slúžiaca na zachytenie menštruačnej krvi. Zásady používania tampónov sú rovnaké v lete aj v zime. Dôležité je dodržať hygienické zásady Pred zavedením resp. výmenou tampónu je potrebné si dobre umyť ruky Typ tampónu, ktorý si žena zvolí závisí od intenzity krvácania. Na začiatku menštruácie býva krvácanie silnejšie, preto je vhodné…
  • 13.03.2019 | Aktuality

    Aj v Michalovciach sme si uctili MDŽ

    Nemocnica Michalovce v spolupráci s dobrovoľníčkou z centra Krajší deň pripravili pre naše pacientky malé prekvapenie k medzinárodnému dňu žien. Vedenie nemocnice nezabudlo ani na svoje zamestnankyne. Pri príležitosti medzinárodného dňa žien sme sa opäť rozhodli obdarovať všetky naše zamestnankyne kvetmi.  Túto milú úlohu si vzali na plecia, riaditeľ nemocnice Ing. Marián Haviernik a medicínsky riaditeľ…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)