Prejsť na obsah

Humenská nemocnica dostala pre novorodencov monitory dychu

Nadácia Križovatka sa snaží monitormi BabySense vybaviť všetky pôrodnícke oddelenia a jednotky intenzívnej starostlivosti v nemocniciach na Slovensku.   Päť monitorov dychu za celkovo 800 eur dostalo od Nadácia Križovatka Novorodenecké oddelenie Nemocnice Svet zdravia Humenné. Monitory kontrolujú dýchanie dieťaťa a varujú v prípade jeho ohrozenia. Nadácia chce takto pomôcť predchádzať Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat…

18.08.2021

Nadácia Križovatka sa snaží monitormi BabySense vybaviť všetky pôrodnícke oddelenia a jednotky intenzívnej starostlivosti v nemocniciach na Slovensku.

 

Päť monitorov dychu za celkovo 800 eur dostalo od Nadácia Križovatka Novorodenecké oddelenie Nemocnice Svet zdravia Humenné. Monitory kontrolujú dýchanie dieťaťa a varujú v prípade jeho ohrozenia.

Nadácia chce takto pomôcť predchádzať Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat

Nepravidelné dýchanie alebo dokonca zástava dychu môže u dieťaťa nastať počas prvého roku života. V niektorých prípadoch zlyhanie dychu súvisí so SIDS, diagnózou, ktorú lekári stanovia žiaľ až po smrti dieťaťa,“ podotýka Riaditeľka nadácie Táňa Tomasch  Nadácie Križovatka s tým, že SIDS spôsobuje náhlu smrť aj u úplne zdravých novorodencov zástavou dychu v spánku, a to bez akýchkoľvek predchádzajúcich príznakov.

Príčina syndrómu nie je doposiaľ jasná, pravdepodobne ide o poruchu riadenia dychovej činnosti, ktorá vzniká už v tehotenstve. Medzi hlavné rizikové faktory patrí fajčenie matky i nižšia pôrodná hmotnosť dieťaťa.

Mamičkám monitory humenská nemocnica zapožičia aj domov

Monitory dychu BabySense sú jediným výrobkom na svete registrovaným ako zdravotnícka pomôcka a spĺňajú najnáročnejšie klinické skúšky zdravotníckych výrobkov. V prípade záujmu si mamičky môžu požičať monitory dychu z humenskej pôrodnice aj na domáce použitie.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 23.12.2021 | Aktuality

    Vianočné prípravy v rimavskosobotskej nemocnici

    Celý predvianočný týždeň sa v rimavskosobotskej nemocnici niesol v duchu poďakovaní a darčekov. Utorok 21.12.2021 mal vianočnú príchuť v podobe punču, ktorý sme uvarili pre Súkromné hudobné a dramatické konzervatórium a ich učiteľov, ktorí nám na oplátku zaspievali koledy a pre našich zdravotníckych pracovníkov priniesli vianočné koláče. Výzva „učitelia pečú zdravotníkom“ v nich zarezonovala a výsledkom bolo niekoľko…
  • 15.05.2020 | Aktuality

    Zamestnanecká kvapka krvi 2020 v Nemocnici Svidník

    Každoročne zamestnanci Nemocnice Svidník prichádzajú spoločne na Hematologicko-transfúziologické pracovisko, kde sa stávajú dobrovoľnými darcami krvi.   Bolo tomu tak aj 14. mája, kedy nemocnica vyhradila netradičný odberový deň pre svojich zamestnancov. Boli medzi nimi aj prvodarcovia, za ich odvahu im patrí výnimočné poďakovanie. Táto tradícia pokračuje ako signál nenahraditeľnej potreby darovania krvi pre všetkých ľudí.…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)