Prejsť na obsah

Reportáž: Aké prístroje pomáhajú bábätkám po narodení?

Nemocnica Svet zdravia Humenné dostala od spoločnosti Lidl set neonatologických prístrojov pre novorodencov za približne 19-tisíc eur.   Pozrite si reportáž z nemocnica Svet zdravia Humenné, ktorá dostala od spoločnosti Lidl set neonatologických prístrojov pre novorodencov obsahujúci: prístroj na kyslíkovú liečbu, fototerapeutická lampa výhrevné lôžko.  „Kontinuálny pretlak v dýchacích cestách sme využívali aj doteraz, ale nie…

06.03.2018

Nemocnica Svet zdravia Humenné dostala od spoločnosti Lidl set neonatologických prístrojov pre novorodencov za približne 19-tisíc eur.

 

Pozrite si reportáž z nemocnica Svet zdravia Humenné, ktorá dostala od spoločnosti Lidl set neonatologických prístrojov pre novorodencov obsahujúci:

  • prístroj na kyslíkovú liečbu,
  • fototerapeutická lampa
  • výhrevné lôžko.

 „Kontinuálny pretlak v dýchacích cestách sme využívali aj doteraz, ale nie s pomocou takéhoto typu prístroja. Sme preto radi, že môžeme naše možnosti v liečbe porúch dýchania u novorodencov, vrátane nedonosených detí, rozšíriť,“hovorí primárka novorodeneckého oddelenia humenskej nemocnice MUDr. Mária Vasilová.

Viac o darovaných prístrojoch a o tom, ako pomáhajú na novorodeneckom oddelení v nemocnici Svet zdravia si môžete pozrieť v nasledovnej reportáži.

Páčila sa vám táto reportáž? Viac informácií a noviniek z nemocníc Svet zdravia môžete nájsť na našom webe v časti O zdraví.

Máte otázky ohľadom vášho zdravotného stavu? Vyskúšajte našu službu ProCare Lekár 24. Náš odborník na telefóne je tu pre vás 24 hodín/7 dní v týždni.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 09.05.2017 | Aktuality

    Festival zdravia 2017 Galanta

    Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a. s. sa aj tento rok pripojila k podujatiu Festival zdravia, ktorý organizuje zdravotná poisťovňa Dôvera.   Nakoľko Festival zdravia prebieha v rôznym mestách po celom Slovensku, ten posledný sa odohral priamo v Galante 4. mája 2017 vo štvrtok od dopoludnia takmer až do večera. Podujatie sprevádzalo množstvo aktivít…
  • 21.02.2018 | Aktuality

    Nové monitory dychu pre novorodencov pribudli aj v trebišovskej nemocnici

    Novorodenecké oddelenie nemocnice Svet zdravia Trebišov dnes dostalo od Nadácie Križovatka sedem monitorov dychu pre novorodencov BabySense. Tie kontrolujú dýchanie dieťaťa a varujú v prípade jeho ohrozenia. Nadácia chce takto pomôcť predchádzať Syndrómu náhleho úmrtia dojčiat (SIDS). Mamičky si monitory dychu z trebišovskej nemocnice môžu požičať aj domov.   „Problém s dýchaním u novorodencov dokážeme vďaka monitorom…
  • 31.10.2019 | Aktuality

    V trebišovskej nemocnici otvorili pre pacientov multisenzorickú miestnosť

    Nemocnica Svet zdravia Trebišov zriadila pre pacientov na oddelení dlhodobo chorých multisenzorickú miestnosť. Slúžiť im má na rehabilitáciu, terapie i relax a pomôcť tak zlepšiť zdravotný stav pacientov či aspoň zmierniť následky postihnutia. Miestnosť nemocnica vytvorila s finančnou pomocou zdravotnej poisťovne Dôvera.   „V dnešnom svete je veľmi dôležité prežiť niečo krásne, nájsť si čas…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)