Prejsť na obsah

Výmena ramenného kĺbu v Nemocnici Medissimo

Jedným z mnohých výkonov, ktoré sa vykonávajú v Nemocnici Medissimo, je aj totálna endoprotéza ramena, kolena alebo bedrového kĺbu.

20.05.2024
medissimo_operacia ramenneho klbu

Ťažkosti s ramenným kĺbom

Rameno patrí medzi najpohyblivejšie kĺby v tele a zohráva dôležitú úlohu pri každodenných aktivitách. Ťažkosti s ramenným kĺbom môžu negatívne vplývať na kvalitu života a obmedziť schopnosť vykonávať bežné činnosti.

Chronické bolesti ramena, nehybnosť, stuhnutosť a pokročilá artróza, ktorá je potvrdená röntgenologickým nálezom, často vedie k potrebe náhrady ramenného kĺbu, teda totálnej endoprotéze tzv. TEP ramena.

medissimo_operacia ramenneho klbu_endoproteza

Čo očakávať pri endoprotéze ramena TEP – operácií ramena?

Po operácií – totálnej endoprotéze ramena pacienti zostávajú v nemocnici na pozorovanie. V prípade totálnej endoprotézy ramenného kĺbu je to 48 až 72 hodín, počas ktorých sa sledujú štandardné laboratórne parametre ako je celkový klinický stav pacienta a kožné hojenie. Ak je všetko v poriadku pacient je prepustený do domáceho liečenia.

Operovaná končatina je fixovaná v ortéze na tri až štyri týždne po výmene ramena. Po tomto období nasleduje komplexná rehabilitácia.

Rehabilitácia ramena po výmene ramenného kĺbu

Veľkou výhodou absolvovania fyzioterapie priamo v Nemocnici Medissimo je takmer okamžitá spätná väzba medzi operatérom a fyzioterapeutom, čo zaručuje nadštandardnú starostlivosť a rýchlejší návrat k bežným činnostiam.

medissimo_operacia ramenneho klbu_rehabilitacia

Prečo práve Nemocnica Medissimo

Nemocnica Medissimo ponúka komplexnú diagnostiku od prvého röntgenu RTG, cez magnetickú rezonanciu MRI až po definitívny výkon, ktorý môže byť buď artroskopia, alebo totálna náhrada kolenného kĺbu. Operačné riešenie realizuje pomocou najmodernejších typov implantátov, aké sú v dnešnej dobe dostupné.

„Sme flexibilní, dokážeme sa pacientovi prispôsobiť časovo, ak by náhodou prišlo k nejakému zdržaniu zo strany pacienta, či už v predoperačnej príprave, alebo z nejakých rodinných dôvodov, dokážeme takisto zohľadniť a pacienta preložiť na obdobie, kedy bude mať výsledky v poriadku,“ dodáva MUDr. Norbert Krajcsovics, primár ortopédie v Nemocnici Medissimo.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 12.04.2017 | Aktuality

    Deväť tipov, ako sa vyhnúť Druckerovej desaťeurovke na pohotovosti

    Podľa pripravovaných zmien Ministerstva zdravotníctva sa budú meniť poplatky na urgentných príjmoch. Ak vyhľadáte pomoc podľa lekárov s menej závažným problémom, namiesto 1,99 eura z peňaženky vytiahnete celých 10 eur. Tomuto poplatku sa však dá s trochou rozumu a predvídavosti jednoducho vyhnúť a nedoplatí na to vaše zdravie ani vaša peňaženka. Neodkladajte návštevu lekára Ak…
  • 23.07.2018 | Aktuality

    Michalovská pôrodnica sa stala Skokanom roka

    Pôrodnica Nemocnice Svet zdravia v Michalovciach získala v expertnom hodnotení ocenenie Skokan roka. Počas minulého roku totiž dosiahla spomedzi všetkých pôrodníc na Slovensku najväčšie zlepšenie. Zatiaľ čo sa slovenské pôrodnice medziročne posunuli v priemere o 3,8 percentuálneho bodu, tá michalovská zaznamenala zlepšenie až o 20 bodov. Zároveň sa podľa expertného hodnotenia stala najlepšou pôrodnicou v…
  • 27.09.2018 | Aktuality

    V novej michalovskej nemocnici prvýkrát absolvovali cvičný požiarny poplach

    V michalovskej nemocnici si dnes zdravotnícky personál cvične vyskúšal, ako zvládnuť požiar. Prvýkrát v novej budove nemocnice sa totiž uskutočnil cvičný požiarny poplach.   Zamestnanci museli reagovať na zadymenie priestoru, evakuovať pacientov do bezpečia a presunúť ich na lôžkové oddelenia, ktoré sú mimo novej budovy nemocnice, teda na onkologické a infektologické oddelenie, prípadne sanitnými vozidlami do psychiatrickej…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.