Prejsť na obsah

Trebišovská nemocnica, člen holdingu Svet zdravia, a.s. má ďalšie nové prístroje

Gastroenterologická ambulancia a gynekologicko-pôrodnícke oddelenie získali vďaka akcionárovi nové moderné prístroje. Gastroenterologická ambulancia trebišovskej nemocnice dostala nový videokolonoskop a videogastroskop. Tieto prístroje majú svoje nezastupiteľné využitie hlavne pri diagnostike a liečbe chorôb pažeráka, žalúdka, tenkého a hrubého čreva, ako aj ochorení pečene, žlčníka a pankreasu. Prostredníctvom týchto endoskopických prístrojov sa môže realizovať diagnostická aj terapeutická…

13.06.2013

Gastroenterologická ambulancia a gynekologicko-pôrodnícke oddelenie získali vďaka akcionárovi nové moderné prístroje.

Gastroenterologická ambulancia trebišovskej nemocnice dostala nový videokolonoskop a videogastroskop. Tieto prístroje majú svoje nezastupiteľné využitie hlavne pri diagnostike a liečbe chorôb pažeráka, žalúdka, tenkého a hrubého čreva, ako aj ochorení pečene, žlčníka a pankreasu. Prostredníctvom týchto endoskopických prístrojov sa môže realizovať diagnostická aj terapeutická endoskopia a elektívne aj urgentné výkony.

„V posledných desaťročiach sa endoskopické vyšetrovacie metódy dostali na prvé miesto v diagnostike ochorení tráviaceho traktu a umožňujú stále významnejšie možnosti liečebných zákrokov, ktoré by si v minulosti nevyhnutne vyžiadali operáciu so všetkými svojimi rizikami,“ povedala MUDr. Ľubica Oravská.

Hodnota investície predstavuje 23 tisíc Eur.

Gynekologicko – pôrodnicko oddelenie začalo využívať tri nové kardiotokografy, ktorých základnou úlohou je diagnostika akcie srdca plodu a stav svaloviny maternice. Toto vyšetrenie sa vykonáva v druhej polovici tehotenstva a umožňuje zachytenie eventuálneho ohrozenia plodu. Z hľadiska anamnézy sú najviac ohrozené ženy, ktoré už v minulosti porodili dieťa s nízkou pôrodnou hmotnosťou, ženy s vysokým krvným tlakom počas gravidity alebo pri diagnostikovaní zaostávania plodu v raste.

„Frekvencia vyšetrení sa volí individuálne, niekedy stačí 1- krát týždenne, inokedy sa robí aj niekoľkokrát denne, v niektorých prípadoch dokonca nepretržite,“ informoval primár oddelenia MUDr. Martin Buban.

Hodnota jedného takéhoto prístroja sa pohybuje okolo 4,5 tisíc Eur.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 06.12.2023 | Aktuality

    Mikuláš v nemocnici

    Ďalší rok nám ubehol a do rožňavskej nemocnice zavítal opäť Mikuláš aj so svojou družinou. Obdaroval krásnymi darčekmi našich pacientov na oddelení pediatrie, neonatológie ako aj na oddelení ODCH. Atmosféra bola milá, veselá, každý či už malý alebo veľký sa tešil príchodu Mikuláša.
  • 04.05.2020 | Aktuality

    Malá pomoc pre tých, ktorí pomáhajú

    Pre našich zdravotníkov a dobrovoľníkov v Nemocnici Svet zdravia Michalovce sme v spolupráci s Red Bull Slovensko pripravili malú dávku energie v podobe takmer 1000 kusov energetických nápojov.   Drinky putovali všetkým zdravotníkom na triážnych vstupoch, mobilnom odberovom mieste a na infektologické oddelenie, ktoré aktuálne funguje ako samostatné pracovisko pre COVID-19. Dúfame, že im tieto krídla pomôžu zvládnuť každodenné…
  • 26.03.2019 | Aktuality

    Dobrovoľníci čítali deťom na pediatrickom oddelení

    Dobrovoľnícke centrum v Humennom v spolupráci s OZ Celé Slovensko číta deťom pripravilo v rámci marca mesiaca knihy čítania na pediatrickom oddelení v dňoch 21. – 22.3.2019.   Deťom čítali významní a milí hostia. Veľmi si vážime, že sa do aktivity zapojil pán riaditeľ nemocnice a prečítal rozprávku Tri stromy zo Zlatej knihy rozprávok Pavla Dobšinského…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)