Prejsť na obsah

Výmena ramenného kĺbu v Nemocnici Medissimo

Jedným z mnohých výkonov, ktoré sa vykonávajú v Nemocnici Medissimo, je aj totálna endoprotéza ramena, kolena alebo bedrového kĺbu.

20.05.2024
medissimo_operacia ramenneho klbu

Ťažkosti s ramenným kĺbom

Rameno patrí medzi najpohyblivejšie kĺby v tele a zohráva dôležitú úlohu pri každodenných aktivitách. Ťažkosti s ramenným kĺbom môžu negatívne vplývať na kvalitu života a obmedziť schopnosť vykonávať bežné činnosti.

Chronické bolesti ramena, nehybnosť, stuhnutosť a pokročilá artróza, ktorá je potvrdená röntgenologickým nálezom, často vedie k potrebe náhrady ramenného kĺbu, teda totálnej endoprotéze tzv. TEP ramena.

medissimo_operacia ramenneho klbu_endoproteza

Čo očakávať pri endoprotéze ramena TEP – operácií ramena?

Po operácií – totálnej endoprotéze ramena pacienti zostávajú v nemocnici na pozorovanie. V prípade totálnej endoprotézy ramenného kĺbu je to 48 až 72 hodín, počas ktorých sa sledujú štandardné laboratórne parametre ako je celkový klinický stav pacienta a kožné hojenie. Ak je všetko v poriadku pacient je prepustený do domáceho liečenia.

Operovaná končatina je fixovaná v ortéze na tri až štyri týždne po výmene ramena. Po tomto období nasleduje komplexná rehabilitácia.

Rehabilitácia ramena po výmene ramenného kĺbu

Veľkou výhodou absolvovania fyzioterapie priamo v Nemocnici Medissimo je takmer okamžitá spätná väzba medzi operatérom a fyzioterapeutom, čo zaručuje nadštandardnú starostlivosť a rýchlejší návrat k bežným činnostiam.

medissimo_operacia ramenneho klbu_rehabilitacia

Prečo práve Nemocnica Medissimo

Nemocnica Medissimo ponúka komplexnú diagnostiku od prvého röntgenu RTG, cez magnetickú rezonanciu MRI až po definitívny výkon, ktorý môže byť buď artroskopia, alebo totálna náhrada kolenného kĺbu. Operačné riešenie realizuje pomocou najmodernejších typov implantátov, aké sú v dnešnej dobe dostupné.

„Sme flexibilní, dokážeme sa pacientovi prispôsobiť časovo, ak by náhodou prišlo k nejakému zdržaniu zo strany pacienta, či už v predoperačnej príprave, alebo z nejakých rodinných dôvodov, dokážeme takisto zohľadniť a pacienta preložiť na obdobie, kedy bude mať výsledky v poriadku,“ dodáva MUDr. Norbert Krajcsovics, primár ortopédie v Nemocnici Medissimo.

 

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 07.10.2022 | Aktuality

    Život jej zachránila náhoda

    Dnes apeluje na všetky ženy, aby samovyšetrenie prsníkov nepodceňovali. Pacientke Liane sa život obrátil naruby pred tromi rokmi. Úplnou náhodou si pri vyzliekaní v prsníku nahmatala hrčku. Lekári potvrdili rakovinu prsníka v treťom štádiu. Nasledovala operácia, chemoterapie, ožiare a hormonálna liečba. Dnes už Liana opäť žije svoj bežný život. O čosi silnejšia, skúsenejšia a uvedomelejšia…
  • 23.05.2017 | Aktuality

    Pracovná návšteva generálneho riaditeľa v galantskej nemocnici

    V dňoch 17. a 18. mája 2017 navštívil galantskú nemocnicu generálny riaditeľ siete nemocníc a polikliník Svet zdravia a ProCare, pán Marek Duban.   Nie je to po prvýkrát čo generálny riaditeľ zavítal priamo do nemocnice, no tentokrát šlo o pracovnú návštevu v pravom zmysle slova. Pán Marek Duban sa totiž na dva dni zhostil…
  • 31.10.2017 | Procare

    Nechirurgická, zabezpečovacia liečba rakoviny prsníka

    Zabezpečovacia liečba ochorenia rakoviny prsníka sa používa pri nižších štádiách po operačnom zákroku.   Súčasťou zabezpečovacej liečby je chemoterapia, rádioterapia a hormonálna liečba. Predoperačná liečba sa používa pred operáciou a jej cieľom je zmenšenie primárneho ložiska prípadne lymfatických uzlín, a tým umožniť konzervatívny chirurgický zákrok. Viac sa dozviete v rade lekárky MUDr. Pritzovej zo špecializovanej nemocnice Mammacentrum sv. Agáty v…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.