Prejsť na obsah

Neurológiu vranovskej nemocnice ocenili za liečbu cievnych mozgových príhod

Neurologické oddelenie Nemocnice Penta Hospitals Vranov nad Topľou získalo za starostlivosť o pacientov s cievnou mozgovou príhodou medzinárodné ocenenie ESO Angels Awards. Opakovane mu ho udelila Európska organizácia pre liečbu cievnych mozgových príhod (European Stroke Organization – ESO). Neurológiu vranovskej nemocnice pritom zaradila na najvyššiu diamantovú úroveň.

12.07.2024
Vranovská nemocnica je lídrom v liečbe mŕtvice

Ocenenie za liečbu mozgovej mŕtvice

„Toto ocenenie je pre nás zrkadlom dobre odvedenej práce v starostlivosti o pacientov s mozgovou príhodou. Je to zároveň aj veľká  motivácia udržiavať naďalej nastavenú kvalitu, ale aj posilnenie k ďalšiemu zlepšovaniu našej práce, ktorú vykonávame pre benefit pacienta 24 hodín denne a 365 dní v roku,“ uviedol Marián Mužik, primár neurologického oddelenia Nemocnice Penta Hospitals Vranov nad Topľou.

Medzinárodná organizácia ESO každoročne hodnotí niekoľko kritérií. Sleduje napríklad, či pacienti s podozrením na cievnu mozgovú príhodu podstúpili CT alebo MR vyšetrenie, či počíta, koľko z nich nemocnica liečila pomocou trombolýzy. 

Ocenenia sa vyhodnocujú podľa stanovených kritérií kvality European Stroke Organisation (ESO). Na základe výsledkov týchto kritérií môžu nemocnice získať zlatý, platinový alebo diamantový status.

Ďalšie príspevky, ktoré by vás mohli zaujímať

  • 11.06.2019 | Aktuality

    Športová olympiáda so Svetom zdravia

    Pri príležitosti dňa detí zorganizovala ZŠ Lúčna vo Vranove nad Topľou pre svojich žiakov športovú olympiádu.   Vranovská nemocnica prijala pozvanie byť súčasťou športových aktivít so stánkom Svet zdravia v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva so sídlom vo Vranove nad Topľou. Športovci najprv privítali víťazky celoslovenského kola Školského pohára vo futbale a následne sa rozpŕchli k…
  • 07.05.2019 | Aktuality

    Špičková metóda liečby varixov v michalovskej nemocnici

    Nemocnica novej generácie v Michalovciach praktizuje jednu z najmodernejších liečebných metód varixov (kŕčových žíl) dolných končatín. Metóda rádiofrekvenčnej ablácie má viacero výhod a je dokonca efektívnejšia ako laserová liečba. Liečba kŕčových žíl   Jednou z hlavných pozitív rádiofrekvenčnej ablácie pri operácii kŕčových žíl je podstatne presnejšia aplikácia tepla v porovnaní s laserom a žiadne kožné rezy…

Buďme spolu v kontakte

Zadajte Váš email a odoberajte naše novinky a tipy.
Posielame max. 1x za mesiac.

Súhlas(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.